Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s cibulovou omáčkou

Králičí maso je jemné a s nízkým obsahem tuku. Proto je dobré jej před pečením důkladně prošpikovat, aby se v troubě nevysušilo. Díky cibuli a podlití vínem získáme základ na skvělou omáčku, kterou na závěr zjemníme troškou smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 150 min

330 min (180 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Těmi pak vyložíme zapékací mísu. Krok 2: Králičí maso očistíme, omyjeme, osušíme, našpikujeme, potřeme ze všech stran plnotučnou hořčicí a osolíme. Krok 3: Na pánvi rozpálíme trochu oleje a připravené maso na něm ze všech stran osmažíme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Osmažené maso posypeme sušeným tymiánem a položíme do zapékací misky na připravenou cibuli. Zalijeme bílým vínem a dáme přikryté péct do vyhřáté trouby na zhruba 1,5 hodiny. Krok 6: Po uvedené době králíka odklopíme a za občasného přelévání výpekem pečeme ještě asi 20 minut. Krok 7: Hotového králíka vyndáme na talíř a uchováme v teple. Krok 8: Omáčku ze zapékací misky nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Krok 9: Mouku smícháme s máslem a směsí zahustíme omáčku. Krátce ji provaříme a rozmixujeme dohladka. Dle chuti osolíme a na závěr zjemníme smetanou. Krok 10: Na talíř dáme jednotlivé porce králíka a přelijeme hladkou cibulovou omáčkou. Podáváme nejlépe s opečenými bramborami.

TIP: Jak upéct skvělé křupavé brambory

Zveřejněno 7. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2VM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2VM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
králík, králík, špek, cibule, víno bílé, smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, hořčice plnotučná, olej, tymián sušený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu