Králík s cibulovou omáčkou na víně

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 46 názorů

Suroviny

1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150 g slaniny
250 ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření
5 kuliček jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo nebo olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit.

  2. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 630 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík s cibulovou omáčkou na víně

  • mekkejla mekkejla

    1974andrea: Tak to příště musím taky zkusit ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    mekkejla:Ano, já používám anglickou, pěkně zauzenou;-)

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    1974andrea: Jé, teď koukám, že poslední dobou vaříme podle Tebe :-D Jinak s tím zatáhnutím - já teda nevím, co jsem s tím provedla :-S:-D A co se slaniny týče - jakou dáváš? Já jsem totiž dala klasickou uzenou slaninu, takže jsem jí dala asi jen 50 g, aby to nebylo moc mastné. Ty ale asi dáváš něco jako anglickou, viď?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    mekkejla:Moc děkuji za milou zprávu, jsem velmi ráda, že vám chutnalo. Tím rychlým opečením by se ale maso mělo naopak zatáhnout a udržet si šťávu a slaniny je tam také dost, takže suché by to být nemělo.;-) Díky i za fotečku:-K:yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Jelikož máme teď celkem dobrý "přísun" králičího masa, tak můžu konečně experimentovat a vyzkoušet i jiné recepty než králíka jen hodit do trouby a upéct na kmínu ;-) No a tento se tedy opravdu povedl! Omajda byla luxusní, červená cibule a víno jsou skvělá kombinace! Příště asi akorát králíka předem neosmahnu - dělala jsem to poprvé a zdál se mi pak malinko sušší než obvykle. Ale "spravila" to omajda, takže paráda ;-) Přidávám bodíka a fotku a všem vřele doporučuju! :yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Pěkný recept, králík je velká dobrota. Jenom si dovolím maličko odporovat - v Praze byl minimálně posledních 35 let králík vždycky ceněné masíčko a vždycky byl nedostatkový:-))) Recept mám po tetě skoro stejný, jen bez vína a s vínem musí být ještě lepší:-)):yes:

    Odpovědět

  • verahorvath verahorvath(neregistrovaný)

    Králíčka miluju,dělala jsem je,ještě když jsem je chovala.Vypadá nádherně.www.toprecepty.cz říká::-p

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jíťa:Dříve byli králíci jedno z méněcenných mas, vždyť i ve filmu už ho nechtěli jíst:-D, ale dnes je tomu naopak a je jich nedostatek. Je to velmi dietní maso a pokud je z domácího chovu, je určitě nejlepší a je na něm dokonce i maso:-D. Děkuji za komentík a těším se na zprávu o realizaci:-K

    Odpovědět

  • Jíťa Jíťa(neregistrovaná)

    Hmmm,recept je parádní,králíčka kupuji na vesnici výjde to laciněji než v Praze a ji 100% BIO.Určitě si dáme - mňam.:-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krása na talíři:-p:-K:yes:
    Dělávám cibulové zelí,takže si dovedu docela dobře představit ty nádherně propojené chutě,mňam:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuju moc všem za shlédnutí, okomentování a hodnocení receptu. Pokud někdo vyzkouší a pochutná si, budu moc ráda. Díky:-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Cibuláček jedna báseň.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    prostě skvělý recept a foto úžasné:yes::-D vyjádřila jsem se k receptu, takže: porce na talíři má excelentní poměr;-)

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    Krásný recepz, měli jsme teď v neděli králíka podle Bibinky v marinádě s hořčicí a celá rodina mlaskala,tak tento recept ukládám a vyzkouším koncem měsíce. Posílám:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: králík na cibuli králík s cibulovou omáčkou králik s omáčkou jak upec kralika cibulový králík recept na králíka králík cibuláček recept králík lidl králík s omáčkou - recept lidl recepty králík se špenátem lidl recepty králík králíček cibuláček králík na cibuli a na červeném víně kluci v v akci králík na bílém víně a tymianu omačka na na víně recepty z králíka králík s cibulí dušený králík s omáčkou varime lidl sk kralik na cibuly