Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové sádlo z domácí pekárny

Vepřové sádlo z domácí pekárny je zajímavý a praktický způsob, jak si doma připravit poctivou domácí surovinu bez nutnosti stání u sporáku a bez zápachu. Stačí syrové sádlo najemno namlít, vložit do pekárny a nechat ji pracovat za vás.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martianekk

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 2 l sádla

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové sádlo nakrájíme na menší kusy a nahrubo nameleme, ideálně v kuchyňském robotu. Krok 2: Vložíme jej do domácí pekárny, nastavíme program „marmeláda“ a necháme proběhnout dva cykly za sebou. Krok 3: Škvarky přecedíme přes nerezový cedník, tuk slijeme do čistých sklenic a necháme vychladnout.

TIP: Jak využít škvarky

Zveřejněno 11. 10. 2025

Poznámka autorky martianekk

Za mě ideální způsob škvaření sádla bez připalování a nepříjemného zápachu. A v podstatě bez práce ;-). Z jedné dávky připravíme zhruba 2 l sádla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové sádlo z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WR3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové sádlo z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WR3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo vepřové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu