Kokosky - sněhové s kokosem

Postup přípravy receptu

  1. Bílek trochu ušleháme, přidáme polovinu cukru a ušleháme do husté konzistence. Pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až se dělají špičky. Pak lehce vařečkou přimícháme kokos.

  2. Hromádky kokosek tvoříme buď pomocí dvou lžiček, které namáčíme do vody, aby se sníh nelepil nebo klasicky zdobičkou.

  3. Pečeme velmi mírně, spíše sušíme, aby zůstaly bílé tak na 100-120°C. Většinou je peču až večer asi tak 0,5 hodiny, pak troubu vypnu a vyndám je až ráno usušené
    Pokud pečeme více plechů po jednom a chceme ušetřit čas, stačí když necháme kokosky na plechu v troubě zaschnout (na dotyk nelepí), plech vyndáme a sušíme další., Pak troubu vypneme, vložíme do ní všechny plechy a necháme dosušit. Je vhodné si pečení sněhového pečiva naplánovat na večer a nechat v troubě sušit do rána.

Poznámka od kuchařky

Podle toho, kolik máme bílků si množství cukru a kokosu vynásobíme.

Více o pečení sněhového pečiva na http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

Můžeme je použít jako polotovar k receptu:http://www.toprecepty.cz/recept/3307-plnene-kokosk...

Komentáře k receptu Kokosky - sněhové s kokosem

  • NikaPo NikaPo

    Perfektní. Dělala jsem z 5 bílků. Zbylo mi trochu polevy od perníčků, asi tak z 1/2 bílku, tak jsem to přidala k tomu. (Ubrala jsem trochu z původního množství cukru.) Kokosu jsem měla jen 250 g, ničemu to ale nevadilo. Dělala jsem cukrářským sáčkem se špičkou a krásné držely tvar, i u třetího plechu. Díky za recept, jiné už dělat nebudu. :-):yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Budou se jíst takové, nebo makové a basta. Další nepeču!:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Mamka bola expert na kokosové alebo orechové pusinky. Bez nich sa neobišli sviatky. Zásadne šľahala sneh nad parou, tak som to prevzala od nej. Kokos alebo orechy pridávala viac menej od oka, aby masa bola hustá a pusinky vysoké. Niekedy to bolo trochu viac ako uvádza predpis, vajíčka nemali vždy rovnakú veľkosť.
    Dnes som robila bez šľahania na pare, tiež ich mám vysoké, ale len jeden plech a hneď išli do rúry.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Eja57: A jsem chtela jeste dodat, ze svarit cukr s vodou na spravnou hustotu to chce teplomer (nebo alespon zkusenost), kdezto vyslehat bilky na pare staci sledovat lesk uslehanych bilku + hustotu. Jakmile se lesknou zkusit prstikem teplotu ( mela by byt cca 40°C) - skoro au-au :-D)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Eja57: Taky dobry system, ale pak mas pusinky tvrde a pri kousnuti jakoby tristive - drolive, kdezto slehanim na pare zustanou po upeceni malicko vlacne, coz mne v pripade kokosek vyhovuje ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    bofinka: jestli se nemýlím, tak tomu se říká "švýcarský způsob"? nikdy jsem nezkoušela, jednou jsem zkusila "italský" aspoň si myslím, šlehání s cukrovým rozvarem....na opravdu ostře řezané tvary je fakt asi nejlepší....

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Ja zasadne sleham bilky na pare, vydrzi neuveritelne dlouho pevne a v jakemkoli mnozstvi.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Merylas: Ne jenom mi to nevešlo , naráz do sáčku na zdobení, tak jsem dávala postupně, z jedné várky sněhu . Do trouby šly skoro naráz. Dala jsem fotku. Ale jsou mocinky dobroučké!:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: když necháš bílkovou hmotu stát tak zřídne...proto co další plech to horší výsledek....

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Takže jestli to dobře chápu, udělala jsi více té sněhovo-kokosové hmoty, a pak dávala po jednom plechu sušit do trouby? Já udělám jen z dávky, která mi najednou vyjde do trouby. V mém případě na velký plech dělám ze dvou bílků. Pokud dávám další plech, tak znovu šlehám dva bílky...Nenechávám hmotu "stát".

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Merylas: Ty co byly první na plechu, tak ty jsou docela dobré.:-) Ty co šly po nich na druhý a třetí plech jsou horší ! Nejhorší ty poslední třetí, ale to byl jen malý plech ! A sníh vypadal jako perlit beton, možná se nerozpustil celý cukr , nevím! Jak znám pusinky, možné je absolutně všechno! Možná jsem se na ně špatně koukla!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Příště se na ně budu šklebit, a vyskáčou z plechu ! No skrátka a dobře : chyba není v receptu ! :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Tady je základem úspěchu dobře vyšlehaný sníh s cukrem . A pak lehce vmíchat kokos, dělala jsem podle receptu. Ale holt, někdy se podaří více a někdy méně. Taky bych mohla vyprávět.:-):-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Merylas: Já dělal dnes ráno, ale nejsou tak krásné, trošku mi klesly!

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Moc fajn recept na kokosky.:yes: Dělala jsem pomocí lžičky a nechala v troubě přes noc dosušit. Přidávám foto a samozřejmě bod.:-K

    Odpovědět

  • macouch macouch

    Veronika.Hrozna: Ja je delam uz roky proste jen kopecky pomoci malych lzicek a klidne tesne k sobe, protoze se neroztikaji. Delam je vzdy ze 4 bilku a mam to na dva plechy- maji v prumery tak 2 - 3 cm. Jsou kracne nepravidelne :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: kokosky z bílků kokosove pusinky kokosové pusinky z bílků kokosové pusinky recept rychlé kokosky z bílků nejlepší recept na kokosky kokosky recept pusinky z bilku nejlepší kokosky kokosky kokosky pravé recept na kokosky z bilku recept na kokosové pusinky nejlepší kokosky z bílků kokosové pusinky recept rychlé recept kokosky z bilku nejlepší kokosové pusinky pusinky recept pusinky kokosové recept kokosove pusinky