Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky - sněhové s kokosem

Vánoce jsou za dveřmi a shon se na nás valí ze všech stran. Pokud vám přebývají bílky, mrkněte na náš recept na kokosky, které budete mít hotové raz dva. Nadýchané kousky, zvenku křupavé, uvnitř vláčné, vás ohromí.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, nezahrnuje dobu sušení)

5. 12. 2008 12:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota2 374 kJ / 567 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky34,03 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol0 mg
Sodík80 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy55,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle toho, kolik máme bílků si množství cukru a kokosu vynásobíme.

Více o pečení sněhového pečiva na http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

Můžeme je použít jako polotovar k receptu:http://www.toprecepty.cz/recept/3307-plnene-kokosk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

NikaPo

17. 12. 2020 15:30

Perfektní. Dělala jsem z 5 bílků. Zbylo mi trochu polevy od perníčků, asi tak z 1/2 bílku, tak jsem to přidala k tomu. (Ubrala jsem trochu z původního množství cukru.) Kokosu jsem měla jen 250 g, ničemu to ale nevadilo. Dělala jsem cukrářským sáčkem se špičkou a krásné držely tvar, i u třetího plechu. Díky za recept, jiné už dělat nebudu. :-):yes:

Veronika.Hrozna

19. 12. 2019 12:01

magdalenka: Budou se jíst takové, nebo makové a basta. Další nepeču!:-D

magdalenka

18. 12. 2019 22:27

Mamka bola expert na kokosové alebo orechové pusinky. Bez nich sa neobišli sviatky. Zásadne šľahala sneh nad parou, tak som to prevzala od nej. Kokos alebo orechy pridávala viac menej od oka, aby masa bola hustá a pusinky vysoké. Niekedy to bolo trochu viac ako uvádza predpis, vajíčka nemali vždy rovnakú veľkosť.
Dnes som robila bez šľahania na pare, tiež ich mám vysoké, ale len jeden plech a hneď išli do rúry.

bofinka

18. 12. 2019 16:29

Eja57: A jsem chtela jeste dodat, ze svarit cukr s vodou na spravnou hustotu to chce teplomer (nebo alespon zkusenost), kdezto vyslehat bilky na pare staci sledovat lesk uslehanych bilku + hustotu. Jakmile se lesknou zkusit prstikem teplotu ( mela by byt cca 40°C) - skoro au-au :-D)

bofinka

18. 12. 2019 15:59

Eja57: Taky dobry system, ale pak mas pusinky tvrde a pri kousnuti jakoby tristive - drolive, kdezto slehanim na pare zustanou po upeceni malicko vlacne, coz mne v pripade kokosek vyhovuje ;-)

Eja57

18. 12. 2019 15:30

bofinka: jestli se nemýlím, tak tomu se říká "švýcarský způsob"? nikdy jsem nezkoušela, jednou jsem zkusila "italský" aspoň si myslím, šlehání s cukrovým rozvarem....na opravdu ostře řezané tvary je fakt asi nejlepší....

bofinka

18. 12. 2019 15:10

Ja zasadne sleham bilky na pare, vydrzi neuveritelne dlouho pevne a v jakemkoli mnozstvi.

Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 14:15

Merylas: Ne jenom mi to nevešlo , naráz do sáčku na zdobení, tak jsem dávala postupně, z jedné várky sněhu . Do trouby šly skoro naráz. Dala jsem fotku. Ale jsou mocinky dobroučké!:-K

Eja57

18. 12. 2019 14:12

Veronika.Hrozna: když necháš bílkovou hmotu stát tak zřídne...proto co další plech to horší výsledek....

Merylas

18. 12. 2019 12:37

Veronika.Hrozna: Takže jestli to dobře chápu, udělala jsi více té sněhovo-kokosové hmoty, a pak dávala po jednom plechu sušit do trouby? Já udělám jen z dávky, která mi najednou vyjde do trouby. V mém případě na velký plech dělám ze dvou bílků. Pokud dávám další plech, tak znovu šlehám dva bílky...Nenechávám hmotu "stát".

Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 12:21

Merylas: Ty co byly první na plechu, tak ty jsou docela dobré.:-) Ty co šly po nich na druhý a třetí plech jsou horší ! Nejhorší ty poslední třetí, ale to byl jen malý plech ! A sníh vypadal jako perlit beton, možná se nerozpustil celý cukr , nevím! Jak znám pusinky, možné je absolutně všechno! Možná jsem se na ně špatně koukla!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Příště se na ně budu šklebit, a vyskáčou z plechu ! No skrátka a dobře : chyba není v receptu ! :yes:

Merylas

18. 12. 2019 12:08

Veronika.Hrozna: Tady je základem úspěchu dobře vyšlehaný sníh s cukrem . A pak lehce vmíchat kokos, dělala jsem podle receptu. Ale holt, někdy se podaří více a někdy méně. Taky bych mohla vyprávět.:-):-K

Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 11:08

Merylas: Já dělal dnes ráno, ale nejsou tak krásné, trošku mi klesly!

Merylas

16. 12. 2019 09:31

Moc fajn recept na kokosky.:yes: Dělala jsem pomocí lžičky a nechala v troubě přes noc dosušit. Přidávám foto a samozřejmě bod.:-K

macouch

3. 12. 2019 23:06

Veronika.Hrozna: Ja je delam uz roky proste jen kopecky pomoci malych lzicek a klidne tesne k sobe, protoze se neroztikaji. Delam je vzdy ze 4 bilku a mam to na dva plechy- maji v prumery tak 2 - 3 cm. Jsou kracne nepravidelne :-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kokosky z bílků kokosove pusinky kokosové pusinky z bílků kokosové pusinky recept rychlé kokosky z bílků nejlepší recept na kokosky kokosky recept pusinky z bilku nejlepší kokosky kokosky kokosky pravé recept na kokosky z bilku recept na kokosové pusinky nejlepší kokosky z bílků kokosové pusinky recept rychlé recept kokosky z bilku nejlepší kokosové pusinky pusinky recept pusinky kokosové recept kokosove pusinky

Suroviny: bílek, cukr krupice, kokos

TopRecepty.cz

Kokosky - sněhové s kokosem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpwr