Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík

Retro kuřecí plátek z broskví buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, pak vás zajisté zaujme následující recept na kuřecí kapsy plněné broskví, sýrem a šunkou. Kapsy podáváme přelité omáčkou z bílého vína.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Broskve slijeme (šťávu uchováme) a nakrájíme na plátky. Krok 2: Kuřecí maso očistíme a nařízneme tak, aby vznikl plát, který naklepeme. Plát osolíme, opepříme a okořeníme. Krok 3: Na plátek poklademe šunku, nakrájené broskve a sýr. Přeložíme, aby vznikla kapsa, a spojíme párátky. Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji opečeme kapsy z obou stran, aby se zatáhly. Krok 5: Kapsy vložíme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 20 minut. Po upečení z kapes vyndáme párátka. Krok 6: Na pánev do výpeku vlijeme šťávu z broskví, přidáme víno a zredukujeme. Dle potřeby dochutíme a solí a citronovou šťávou. Krok 7: Kapsy podáváme přelité výpekem s přílohou dle chuti. Skvěle chutnají s kaší nebo šťouchanými či pečenými brambory.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory?

Zveřejněno 1. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDWj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDWj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, broskve, šunka, sýr, víno bílé, sůl, pepř bílý mletý, koření, šťáva citronová, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu