Kuřecí řízek, obalený v kypré strouhance

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 25 minut 3 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

3 vykostěné kuřecí čtvrtky
sůl
granulovaný česnek
hladká mouka
4 rohlíky (nejlépe 2 dny staré)
3 vejce
přepuštěné máslo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme a rozmixujeme na strouhanku.

  2. Řízky naklepeme přes potravinářskou folii a posypeme solí a česnekem.
    Obalíme je v mouce, protáhneme osolenými rozšlehanými vejci a poté v kypré strouhance, kterou lehce rukou k řízkům přitlačíme.

  3. Obalené řízky pozvolna smažíme v rozehřátém přepuštěném másle, cca 8 minut z každé strany.

  4. Podáváme s vařenými brambory, lehce polité rozpuštěným máslem a posypané nakrájenou pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 280 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek, obalený v kypré strouhance

Tématické fráze: jak obalit rizek jak obalit rizky obálení řízků obalene rizky do mrazaku obalený řízek jak nejlepe obalit rizky obalene řizky jak obalit kuřecí řízky řízky do mrazáku strouhanka na řízky postup obalení řízků obalení řízek řizek obaleny řizky obalene kuřecí rizek doba smažení řízky ve strouhance obaleny rizek do mrazaku jak nejlepe obalit rizek obalení řízky jak nejlepe obalit ryzky