Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou

Kuřecí roládky v lahodné sýrové omáčce můžete připravit i jako slavnostnější oběd. Krásně šťavnaté maso v sobě ukrývá plátek anglické slaniny a aromatickou nivu s čedarem, a výrazná sýrová omáčka jej perfektně doplní.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sýry nastrouháme na struhadle s velkými slzami. Kuřecí maso rozkrojíme a naklepeme tak, aby vznikly dva krásné pláty. Maso z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme. Krok 2: Na oba pláty dáme 2 plátky slaniny a posypeme je polovinou množství strouhaných sýrů. Pláty dobře zamotáme a zpevníme provázkem či párátky. Krok 3: V pánvi na rozpáleném oleji roládky zprudka osmahneme tak, aby se zatáhly. Krok 4: Z roládek odstraníme provázek či párátka, položíme je na alobal s kouskem másla a dobře zabalíme. Krok 5: Roládky vložíme do zapékací mísy a dáme do trouby. Pečeme při 200 °C zhruba 20 minut. Maso po upečení necháme maso v alobalu 5-10 minut odpočinout. Krok 6: Mezitím, co se roládky pečou, připravíme sýrovou omáčku. Do výpeku nalijeme smetanu a prohřejeme. Přidáme zbylý strouhaný sýr a necháme jej rozpustit. Krok 7: Omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Krok 8: Maso rozbalíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Krok 9: Roládky servírujeme polité sýrovou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit hranolky.

TIP: Jak udělat domácí hranolky v troubě?

Zveřejněno 6. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6ojn

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6ojn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina anglická, sýr chedar, sýr niva, smetana, sůl, pepř mletý, koření, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu