

Kuřecí dietní roládky
Suroviny
- kuřecí maso
- koření (oblíbené)
- hořčice
- různé náplně (špenátová, vajíčková, žampionová...)
- kousek mrkve
- brokolice
- pažitka
- alobal
Postup přípravy receptu
Nastříháme si alobal, aby byl větší než plátek masa, můžeme dát i dvojitě.
Plátek masa položíme na alobal, jenom lehce naklepeme, osolíme, potřeme oblíbeným kořením, oblíbenou nádivkou (já použila ze smažených vajec), položíme kousek mrkve, nebo brokolici, jak kdo chce a zabalíme do alobalu. Pevně srolujeme a konce zakroutíme jako u bonbónů a zatlačíme dovnitř, tím získáme správný tvar roládky a dáme je vařit do vroucí vody asi na 45 min.
Potom je vyndáme z vody a horký alobal opatrně rozbalíme. Máme krásnou dietní roládku a kdo nedrží dietu, tak můžeme roládku opéci na pánvičce v horkém oleji.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: pan Petr Stupka - výborný kuchař z Č.Budějovic.
Roládky dělané tímto způsobem se vždycky povedou, nikdy z nich nevyteče nádivka ani se nijak nerozlezou. Já jssem bohužel zvolila vajíčkovou nádivku a ta na fotkách není nijak výrazná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí dietní roládky
-
to vypadá skutečně nádherně
-
Vypadá to moc pěkně,určitě vyzkouším
-
To je něco pro mně
Super receptík. Když si chce člověk dát do nosu, tak může bužírovat i dietně, no ne?
....+1
-
Rozhodně vyzkouším
a uděluji bodík
-
hezký receptík,ten si ukládám a vyzkouším
+1
-
Moc dobré dávám za 1 plusový bodik udělen
-
Výborný
-
nadherne fotky hankapu....stale viac a viac sa zdokonalujes vo foteni...a mas velmi zaujimavy sposob robenia roladok...myslim, ze si touz takto robila a uz vtedy ma to zaujalo, len som zabudla pripomienkovat
davam plusko
-
Moc chválím.
-
HankaPu,jako vždy perfektní,dietáře mám doma,takže co nejdříve vyzkouším,krásné fotky i recept.Bodík a pochvala.
-
Dietní jídlo i pro mě. Výborný receptík. Takhle jsem maso ještě nikdy neupravovala - nevařila.
Výborný receptík
a krááááásné fotečky
-
Hani, to je paráda+
-
uděluju bod!
-
Terezko, vajíčková nádivka jsou normálně usmažená vajíčka na cibulce a třeba s pažitkou a aby byly hustší, ne řídké. Ty plátky masa jsou poměrně malé, můžeš tam dát třeba plátky šunky a doprostřed proužek mrkve, nebo mrkev zabalit do listového špenátu, nebo trochu ochuceného mletého masa... tady si myslím že není co zkazit, co tě napadne, tak vyzkoušej, ten alobal všechno pěkně drží pohromadě, tak ať se ti to povede
-
magdalenko, ano po uvaření je ještě na oleji orestuju ze všech stran a oni mají potom takovou křupavou kůrčičku, ale zase je po dietě
a stačí je orestovat jenom chvilku, aby zase nebyly moc přepečené.