Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavé perníčky

Vánoce se pomalu blíží a společně s nimi přichází čas pečení cukroví. Perníčky musíme upéct dostatečně dopředu, aby do vánočních svátků stihly změknout. Voňavé měkké perníčky můžeme dle fantazie ozdobit bílkovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a odležení perníčků

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a odležení perníčků)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sodou, cukrem, kakaem a kořením. Krok 2: Přidáme celé vejce, žloutek, změklé máslo a med. Těsto důkladně propracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet přes noc v lednici.  Krok 3: Druhý den troubu včas předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj jednotlivé tvary, které pokládáme na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a perníčky pečeme při 170 °C zhruba 8-10 minut. Krok 6: Po vytažení ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, budou potom krásně lesklé a poleva na nich bude pěkně držet. Krok 7: Perníčky uložíme a druhý den je můžeme ozdobit dle fantazie bílkovou polevou. Poté perníčky uložíme nejlépe do plechové krabice na chladnější místo, po třech týdnech by měly být měkké.

TIP: Čím zdobit perníčky?

Zveřejněno 20. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Voňavé perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9RY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Voňavé perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9RY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, soda jedlá, kakao, koření do perníku, vejce, žloutek, máslo, med, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu