Voňavý mazanec

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

250 ml vody
1 lžíce sušeného mléka
(pokud nemáme sušené mléko dáme místo vody a sušeného mléka 150 ml mléka a 100 ml vody)
70 g povolené Hery
1 žloutek
2 vanilkové cukry
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
4 lžíce cukru
špetka soli
550 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
před koncem hnětení přidáme hrst rozinek
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto.

  2. Hotové těsto prohněteme, rozdělíme na dva díly a z každého uděláme mazanec.

  3. Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, pak potřeme vejcem, popř. posypeme plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (po 15 min pečení ještě jednou pomašlujeme vejcem, lupínky pak neopadávají).

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 361 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Voňavý mazanec

  • Betyna Betyna

    cathleen: děkuji, pochvala od tebe potěší dvojnásob!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Betyna: nááádherná! :-K:yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-K ještě znovu díky za tento skvělý recept, vždy z něj peču jak mazanec, tak vánočku - přidala jsem tu letošní

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    po zkušenostech s bochánky jsem z tohoto úžasného těsta včera upekla vánočku:yes:;-) jasně sníme jí o tomto víkendu, už se na ni těším a nejen já:-8

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    cathleen, tejaja : děkuju

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Laďka: môžeš, ja ju bežne používam, bude to ok. množstvo daj toľko ako sušeného mlieka. ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Laďka: Laďko, já sušenou syrovátku nikdy nepoužívala...neporadím, promiň.:-/

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Mazance dělám téměř totožně a jsou skutečně vynikající.
    Chtěla bych se zeptat, můžu místo sušeného mléka dát sušenou syrovátku a případně kolik ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Dana61: děkuju, Dano :-8:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tak už jsem upekla hodně mazanců a ještě více jich ochutnala, ale tyto mě nadchly:yes::-D včera jsem upekla a dnes se doma krčí poslední polovina ze dvou mazanců;-) přidala jsem rozinky naložené v rumu a omylem tam vrazila celou kostku droždí, ale jsou opravdu velmi dobré a doporučuji ostatním, aby vyzkoušeli.:yes: těsto se téměř nelepí, skvelý recept:-p

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    cathleen::-K to já děkuji - tvoje recepty hojně využívám, je to focené jen mobilem a musela jsem ho postavit na gauč - teď večer mám všude stín

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Betyna: jé, děkuju!:-8

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-K musela jsem ho dnes vyzkoušet, opravdu moc dobrý recept, přidávám fotku

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    krásné mazance máš, jen co je pravda:yes::-D
    Letos (v sobotu) byla dobrá konstelace hvězd na pečení mazanců:-D zato jsem vyklopila dva téměř roztrhané beránky:-D ale i tak byly velikonoce krásné;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

Předchozí 1 2

Tématické fráze: peceni mazance jak dlouho se peče mazanec mazanec ze sušeného droždí mazanec z hery jak dlouho péct mazanec pečení mazancu na kolik pect mazanec na kolik se pece mazanec mazanec sušené droždí jak dlouho peceme mazanec pečený mazanec jak dlouho peci mazanec jak dlouho se péče mazanec? jak péci mazanec mazanec se sušeného droždí recept na dobrý mazanec recept na mazanec z hery na kolik se pecou mazance kdy se pece mazanec mazanec recept

Zapomněl/a jsem heslo