

Dort půllitr
Suroviny 12 porcí
- xx
Postup přípravy receptu
xx
Poznámka od kuchařky
Ten jsem pekla pro tátu. Dnes má 68 let. Moc všem chutnal.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dort půllitr
-
jojo, Jani!
-
...bílá pěna,láhev orosená...,Jarošovský pivovar...
-
Holky, moc díky.
Jani tátovi vyřídím -
-
Petro, tak ten dortík se ti opravdu povedl
A tatínkovi přeji všechno nejlepší
..
+10
-
+9krásný
-
Špagetko, dort půllitr můžeš udělat i z rolády. Je to jednoduché a rychlé. Upečeš roládu, naplníš ji džemem nebo krémem a pak roládu stočíš tak, aby byla krátká a široká. Nesroluješ ji po délce (to znamená delší strany), ale sroluješ kratší strany. Stočenou roládu v půlce rozřízneš a máš základ na půllitrák a ještě navíc půlku rolády na snězení.
Půlku rolády, kterou máš na dort potáhneš potahovací hmotou žluté barvy (barva piva) a vršek potáhneš potahovací hmotou bílé barvy (pěna). Ucho sklínky uděláš taky z potahovací hmoty. Anebo místo potahovací hmoty roládu ozdobíš krémem jak Petra, které posílám +8.
-
Jani, jsi daleko!!!
-
Mne omyjíííí
Já ho chci taky!!!
-
díky moc Patricie.
-
Péťo, moc se ti povedl. Jsi šikovná+
-
díky Ivet
-
Šikulka
-
je to klasický piškot, mám ho tu napsaný - mramorový korpus se šlehačkou, kulatá forma 24cm a ten půllitr jsem si nakreslila na čtvrtku a na ten korpus přiložila a vyžízla. Na ten piškot se vejde jen půllitr bez pěny. Tu pěnu jsem udělala ze zbytku korpusu. Snažím se vše dělat z kulatý formy a ze zbytků různě poskládat. Pěna je klasická šlehačka se ztužovačem a okolo je krém čokoládový a vnitřek je poleva na kefírku. Příště bych dělala jinak.
-
Jééé aspoň přibližně - z čeho? Jak? Moc by se mi to hodilo