Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské těstoviny s kuřecím masem

Po těstovinách saháme nejčastěji, když potřebujeme rychle, chutně a jednoduše uvařit. Oblíbený druh těstovin tak stačí spojit s dokonale vychucenou směsí kuřecího masa, italského koření a omáčky z čerstvého sýra a smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu na sáčku uvaříme těstoviny. Po uvaření je scedíme. Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na nudličky. Krok 3: Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Na pánev přidáme nakrájená kuřecí prsa, lehce je osolíme a orestujeme ze všech stran. Přidáme koření, sušená rajčata a ještě krátce prohřejeme. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody. Krok 4: Asi po 10 minutách přidáme Lučinu a za častého promíchávání ji necháme rozpustit. Podle potřeby ještě podléváme horkou vodou. Krok 5: Když je maso měkké, přilijeme smetanu, dochutíme solí, přidáme předem uvařené těstoviny a vše zlehka promícháme.

TIP: 15 dalších receptů na rychlá jídla z těstovin

Zveřejněno 4. 12. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Italské koření na těstoviny může obsahovat sůl, sušený česnek, paprikové floky červené, oregano, tymián, bazalku, medvědi česnek, pažitku, cibuli a pastinák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rY58

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rY58

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, prsa kuřecí, cibule, těstoviny, rajče sušené, lučina, smetana ke šlehání, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu