Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Na přípravu této jednoduché omáčky stačí jen pár surovin. Oloupaná rajčata a cibuli uvaříme a na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ji s těstovinami a strouhaným parmazánem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 480 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,46 g |
Tuky | 34,57 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRNg
Moje poznámka
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRNg
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 21 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 1 hodinou
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 5 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 5 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 14 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 14 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 14 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 16 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova omacka na testoviny,
italská rajčatová omáčka,
konzervování rajčat,
omáčka z rajčat na těstoviny,
italske testoviny recepty,
rajčata s těstovinami,
domácí rajčatová omáčka na těstoviny,
italské těstoviny s rajčaty,
omáčka na těstoviny,
italské recepty,
omacka z konzervovanych rajcat,
těstoviny recepty,
italské těstoviny,
testoviny a rajčatová omáčka,
rajčatová omáčka těstoviny,
testoviny v rajcatove omacce,
omáčky na těstoviny,
italské těstoviny recept,
rajska omacka,lehci varianta,
dietní rajcatova omáčka s testovinami
Suroviny:
rajče,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)
Marcella Hazan, varit puvodne neumela (jako Lada Hruska), ale po svem prichodu do USA, se tak strasne zdesila, kdyz zjistila, jak tam vari "po italsku", se to radeji honem rychle naucila (na rozdil od Ladi H.)a zacala psat v anglictine seriozni italske kucharky s tradicnimi, klasickymi, poctivymi recepty. Dnes uz se tak uplne klasicky nevari, ale jeji recepty jsou autenticke, tedy nic si nevymyslela, jen prevzala. Par jsem jich nasla na internetu, jen v anglictine, v Italii jeji knyhy nevysly, coz je logicke, bylo by to noseni drivi do lesa a konstatuji, ze jsou opravdu dobre napsane, takove vychovne, tedy se spravnymi surovinami a postupy.
Rád vařím Take 5 a mám rád i jemná jídla...
Ráno mi "moje" zelinářka vybrala rajčata spešl na rajčudu.
Dopoledne jsem z části připravil Smoothie (název je fuj, nápoj byl OK)
V poledne byly špagety s máčkou podle rcp (+ bazalka a pecorino)
No, kdyby tam ta VAŘENÁ cibule nebyla, tak se vůůůbec nic nestalo
Angel 666:
Mimochodem, Láďa Hruška je zase rodilý Čech...
V kategorii omáček na těstoviny je spousta variant rajčatových omáček, mě ale právě zaujala tato nejjednodušší.
Angel 666:
...a nebyla to čirou náhodou kuchařka na žlučníkovou dietu?
Ta z obchodu se jim chutí nevyrovnají. Vtip je v tom, že na konzervování sklízejí zralejší než kdyby měly vydržet dlouhou cestu do obchodu.