Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec

Domácí majonéza ze žloutků a oleje nemusí být pro každého. Pokud chcete mít dobrou domácí majonézu, ale vadí vám syrová vejce, vyzkoušejte verzi z vajec vařených. Stačí chvilka mixování a dokonalá studená omáčka je hotová.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 19 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 9 min

19 min (10 min příprava + 9 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Po uvaření ihned zchladíme a poté oloupeme. Krok 2: Uvařená a oloupaná vejce dáme do vyšší mixovací nádoby. Krok 3: Přidáme sůl, med nebo cukr, ocet, hořčici a tyčovým mixérem rozmixujeme. Krok 4: Pak během mixování pomalu přiléváme olej a mixujeme dohladka.

TIP: Využití tyčového mixéru v kuchyni

Zveřejněno 19. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWNg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWNg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, sůl, med, hořčice plnotučná, olej, ocet

Přidat fotografie receptu