

Vychytaná majonéza z jogurtu a bez vajec
Suroviny
- 1 jogurt bílý - nejlépe Choceňský, při nejhorším Selský
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- kvalitní olej (množství dle zhoustnutí a množství dělané majonézy - může být i obyčejný)
- Do hotové majonézy lze přidat přísady:
- česnek
- kečup
- rozmarýn
- bazalka
- tymián
- pažitka
- petrželka a nebo jiné ochucovadlo
Postup přípravy receptu
Suroviny smícháme (bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, abychom jí mohli použít, kde potřebujeme.
Nejlepší je majonézu dělat ručním šlehačem a NIKDY nemixujeme - mohla by se přešlehat, nebo srazit!!!
Poznámka od kuchařky
Kdo šetří, má za tři a nebo taky.......ne, ale vajíček netřeba.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vychytaná majonéza z jogurtu a bez vajec
-
Též dělám, jen nedávám ten olej. Je potom lehčí a chutnější.....
-
A proč do hustého jogurtu (Selský jogurt je hodně hustý) přidávat olej?
-
Taky dělám sama, ale z vajíčka. Toto vyzkouším.
-
Tenhle recept znám
, dělám, protože u nás se normální majonéza nepapá. Někdy ji dochucuju i citronem, citronovým nebo česnekový pepřem. Úžasné je, že je variabilní, TAKŽE
Ještě bych malinko doplnila, jelikož tam Bibnka nemá velikost jogurtu, já osobně volím množství dle toho, kolik majonézy potřebuju, případně např. třeba 2 nebo 3 různé příchutě naráz