Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňská zapékaná kaše

Vylepšenou krupicovou kaši ocení všichni milovníci sladkých jídel. Doplňte kaši oříšky, perníkem a rozinkami máčenými v rumu. Dokonalá kombinace chutí je završená rozpuštěným máslem, medem a špetkou skořice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas rozehřejeme troubu na program grill (200 °C). Připravíme zapékací misky a postavíme je na plech nebo pekáček. Perník nasekáme na menší kousky. Krok 2: Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme 1 lžíci másla se špetkou soli a postupně vmícháme krupici. Vaříme asi 3 minuty. Krok 3: Poté vmícháme 2 lžíce cukru, rozinky, většinu oříšků a kousky perníku. Krok 4: Kaši vlijeme do zapékacích misek, posypeme zbylými oříšky, lžící cukru a i s pekáčkem vložíme do trouby. Chvíli pod grilem zapékáme, až cukr zkaramelizuje. Krok 5: Kaši podáváme politou máslem, medem a posypanou skořicí.

TIP: Jakou krupici použít na krupicovou kaši

Zveřejněno 11. 1. 2026

Poznámka autora poslirecept

Výborná je i kaše uvařená z jáhel místo krupičky.

Kaši můžeme připravit v jedné větší zapékací míse a pak ji servírovat na talíři nebo použít malé zapékací misky a servírovat rovnou v miskách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vídeňská zapékaná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNJMz

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vídeňská zapékaná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNJMz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mléko plnotučné, krupice dětská, rozinky, oříšky, cukr třtinový, máslo, sůl, perník, máslo, med, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu