Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka i na chlebíčky

Vajíčkovou pomazánku nemusíte připravovat pouze na Velikonoce, kdy máte nadbytek těch vykoledovaných, její skvělou chuť si můžete užít i v průběhu roku. Pomazánka se skvěle hodí ke svačince, nebo na chlebíčky.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

puinek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 9 porcí

9porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 309 kJ /
2 942 kcal
Bílkoviny81,67 g
Tuky282,64 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 2,97 g
Sodík 1,26 g
Sůl2,79 g
Sacharidy17,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Krok 2: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vajíčka zhruba 9-10 minut. Poté je prudce zchladíme a oloupeme. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kyselou okurku nakrájíme taktéž nadrobno. Krok 4: Vajíčka rozkrojíme, bílky nakrájíme na kostičky a žloutky rozmícháme se změklým máslem a hořčicí. Krok 5: Pak přidáme cibuli a kyselou okurku, promícháme, dochutíme solí a pepřem, nakonec přidáme bílky. Můžeme ještě dochutit. Bílky dáváme až nakonec, aby se zbytečně nerozdrtily na kaši. Krok 6: Můžeme ji mazat na veku a pak ještě dozdobit salámem, rajčetem, petrželkou. Nebo pomazánku použijeme jen na rohlík.

Zveřejněno 1. 1. 2013

Poznámka autora puinek

Pomazánku dělám podle své maminky a množství už tak nějak upravuji podle chuti, tak snad někomu bude chutnat. Vajíček může být samozřejmě méně a podle toho se pak upraví zbytek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWRQ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWRQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máme rádi. Hořčice tomu dá takový ten správný šmak. Nedala jsem tolik másla. Jinak chuťově super.

karolína 4. 8. 2014 16:13
je velmi výborná :yes:

Svetlana:safra,to mě nikdy nenapadlo:-O,ostuda:-O:no: Někdy vyzkouším;-):yes:

...dělám často, posílám bodík...a mimo to, že je dobrá na chlebíčky, tak je úžasná taky na "naplnění veky"...vydlabat, naplnit, nechat ztuhnout, krájet...:-)

Také jsem dělávala,je moc dobrá:-p:-p.Díky za připomenutí;-):yes:

Tématické fráze:
vajíčková pomazánka recept, jednoduchá vajičkova pomazánka s majonézou, recept chlebíčky s vajíčkem a majonézou, klasická vajíčková pomazánka, pomazánka z pečeného vepřového od karoliny, chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou, jednoduchá vajíčková pomazánka, mrkvová pomazánka karolína, vajíčko a pomazánka, majonéza na vajíčkový chlebíček, vajčkova pomazanka na chlebicky, vajickovy chlebicek recept, vajíčkový chlebíček, chlebíček s vajíčkem pomazánka, chlebíček s vajíčkem a majonézou, vajíčková pomazánka na vhlebíčky, majonéza na chlebíčky s vajíčkem, vajíčková pomazánka na vhlebíčky, mrkvová pomazánka podle karolíny, vajickova pomazanka

Suroviny:
vejce, máslo, hořčice, cibule, okurky sterilované, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]