Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Muffiny se zkaramelizovanou cibulí, šunkou a sýrem

Slané muffiny se zkaramelizovanou cibulí, šunkou a sýrem jsou skvělou volbou na svačinu i lehkou večeři. Nadýchané těsto doplňuje výrazná chuť cibule a slaných ingrediencí, které spolu tvoří dokonale vyváženou a voňavou kombinaci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: V pánvi rozpálíme lžíci oleje a vložíme do něj cibuli. Za častějšího míchání opékáme, dokud cibule nezkaramelizuje. Poté ji necháme vychladnout. Krok 3: Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Ve větší míse smícháme hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva, koření, sýr a šunku, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 6: Potom přidáme vejce, olej, zakysanou smetanu, mléko a zkaramelizovanou cibuli a dobře vymícháme, aby vzniklo těsto. Krok 7: Do formy na muffiny vložíme košíčky a naplníme je směsí do 2/3 výšky. Krok 8: Muffiny pečeme při 180 °C 20 až 25 minut dozlatova. Propečení otestujeme špejlí, která by po vytažení měla být čistá a suchá.

TIP: Upečte si slané muffiny ze zbylých brambor

Zveřejněno 30. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWKwL

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWKwL

Marie

Suroviny:
cibule, sýr plátkový, šunka, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, vejce, smetana zakysaná, mléko, olej, olej, tymián sušený, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]