Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Vláčný tvarohový chlebíček s vůní pomerančové kůry, vlašskými ořechy a kandovaným ovocem. Díky tvarohu a tuku v těstě zůstává dlouho vláčný, nadýchaný a rozplývá se na jazyku. Ideální sladká tečka k odpolední kávě nebo čaji.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

forma na biskupský chlebíček

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme se změklou Herou, krupicovým a vanilkovým cukrem. Krok 3: Přidáme měkký tvaroh, mouku promíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Krok 4: Rozinky a sušené ovoce nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Vmícháme spolu s kandovaným ovocem a pomerančovou kůrou do těsta. Krok 5: Pokud je hmota příliš hustá, přidáme trochu mléka. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 6: Těsto přendáme do připravené formy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 45-60 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 7: Vychladlý chlebíček vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Jak připravit kandované ovoce

Zveřejněno 6. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEYo9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEYo9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Vypadá moc dobře a určitě tak i chutná. :-K

Suroviny:
tvaroh měkký, tuk hera, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, ovoce sušené, mléko, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]