Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové krevety s česnekem

Krémové krevety s česnekem potěší milovníky rychlých, ale výrazných jídel. Jemné krevety se propojí s česnekem a smetanovou omáčkou do lahodné kombinace, která se skvěle hodí k těstovinám, rýži i čerstvému pečivu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé domácí těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. Koupené těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Krok 2: Očištěné krevety, zbavené střívka, obalíme ve směsi sladké papriky, soli a mletého pepře. Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a krevety restujeme z obou stran, než zrůžoví asi 2-3 minuty a poté je vyndáme stranou. Krok 4: Do stejné pánve dáme k výpeku prolisovaný česnek, promícháme a podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a postupně přiléváme smetanu ke šlehání pokojové teploty. Na sníženém stupni tepla povaříme do potřebné hustoty. Krok 5: Podle chuti dosolíme, opepříme a vmícháme najemno nasekanou petrželku. Krok 6: Do hotové omáčky vmícháme zcezené těstoviny i krevety a ihned podáváme.

TIP: Jak přirpavit domácí nudle a těstoviny

Zveřejněno 13. 4. 2026

Poznámka autorky Marie Svarcova

Dle chuti můžeme také přidat sušená rajčata nebo malé kousky paprik. Na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpxDz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpxDz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krevety, olej olivový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, máslo, česnek, koření italské, cibule sušená, sůl, víno bílé, smetana ke šlehání, petrželka, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]