Krevety na zázvoru a česneku

vseumel Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut PT0H20M 2 až 4 Mořské plody 9 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

400 g oloupaných krevet (předvařené)
1 palice česneku
1/2 zázvoru
2 lžíce citrónové šťávy
olivový olej 1/2 dcl
špetka soli
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, zázvor nakrájíme na malé kostičky a přidáme na rozpálený olivový olej. Kostičky jemně osmahneme a do nádoby dáme již oloupané krevety. Zalijeme citrónovou šťávou.

  2. Dle potřeby podlijeme trochou vody, ale pozor, krevetky se vypotí a pustí šťávu. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme cca 10 minut. Na závěr osolíme a opepříme.

Poznámka

Recept je od kamarádky z Ostopovic, která ho má pravděpodobně z televize. Krevety se podávaly s bagetou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevety na zázvoru a česneku

  • martinahayek martinahayek

    v neděli jsem se vrátila za Srí Lanky,a nebyl den,kdy bych tam krevety neměla k jídlu... když se to umí udělat,je to naprostá pecka,jezdím je tady kupovat do viet.zřžnice,a připravuji na plno způsobů.... všem vám,co se nad tím ofrňujete,...zkuste to,a uvidíte,že je to lahůdka.... ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Připojiji se do zástupu"srabíků":-8:-DTaké jsem zatím odvahu nenašla;-)Ale to nemění nic na tom,že tento recept je moc príma:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Jana Remkova:ani já remečku,ani já,řikám tomu kurvety anebo taky mořský přerostlý blechy...manžel je má rád, já nemohu.vždy, když je vidím,jsem náhle syta:-8:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Bibinka Bibinka

    vseumel: Všeuměl, tak to se ti povedlo řádně zabrnkat na moje chuťové pohárky;-):-p Krevety a zázvor miluju a když je to umocněné česnekem, nemá to chybu:yes: Dala bych trochu zelené pažitky, to ale jen na ozvláštnění oka;-) Dávám ti velkej 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel(autorka receptu)

    Nonya: je pravda, byly předvařené. Musím to dopsat do receptu. Dusila jsem 10 minut a jako zvýkačky ještě nebyly. Byla to moje krevetová prvotina. Děkuji za bodíky.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky jsem ještě neměla odvahu vyzkoušet, třeba jednou tu odvahu dostanu:-8

    Nonya: Díky za Tvůj přínosný koment hlavně pro ty, co nemají zkušenosti:-K

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Krevety ked su surove su takej sedej , zelenkavej farby.Ked su uvarene su ruzove -cervene.To co si kupila boli uz uvarene krevety.Cim dlhsie sa krevety robia tym viac zuvackove budu.:yes:
    Takze ja by som robil omacku prvu a potom pridal na konci na 2-3 minuty krevety len prehriat ,ale kazdy vari podla svojho ;-)
    bod odo mna

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já jsem ještě nenašla odvahu krevety vyzkoušet. Ale s česnekem to vypadá úžasně:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo