Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 079 kJ / 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,12 g |
Tuky | 30,68 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 134,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutek si oddělíme od bílku, ze kterého ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Postupně přidáme žloutky, mouku, cukr a vanilkový cukr, krátce promícháme.
Krok 3: Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180°C cca 15 minut.
Krok 4: Upečený piškot nechám zchladnout, vyklopím z formy, potřu máslem, posypu strouhanou čokoládou a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vojtíškův dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Xo
Moje poznámka
Vojtíškův dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Xo
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 4 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 5 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 6 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňové muffiny
Slivci před 1 hodinou
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 3 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 3 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 5 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 5 hodinami
Tématické fráze:
piškot podle jitulčiných receptů,
vojtíškovy řezy,
vojtiskovy řezy recept,
dortík s kompotovaným ovocem recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
pomazánkové máslo,
čokoláda
Komentáře (5)