Řízečky po cikánsku (v alobalu)

Suroviny 4 porce

4 vepřové řízky z kýty (nebo i kuřecí )
sůl, pepř
pálivá paprika nebo chilli koření
olej na potření plátků masa a na potření alobalu
2 větší cibule na půlkolečka
paprikový lusk
plátky dobrého sýru
4 plátky Pancetty (sicilské slaniny, nebo i angl. slaniny)
4 velké kusy alobalu na zabalení masa
Na obměny:
1) + další 4 plátky Pancetty
2) 150-200 g kuřecích jatýrek
lžička oleje
pepř, lžíce kečupu, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost a mírně ji přisolíme), pak přijde plátek Pancetty nebo sicilské slaniny (v nejhorším to spraví i plátek anglické), proužky zeleninové papriky a na to plátek dobrého sýra.

  2. Alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu v troubě při 190 st. C asi 40-45 minut. Podáváme s hranolky nebo s celozrnným chlebem. Milovníci kečupu mohou pokrm také pokapat kečupem.

  3. Obměna 1) Do plátků masa uděláme kapsu, vložíme plátek Pancetty. (Pak pokračujeme stejně, jako u základního předpisu.)
    Obměna 2) Kuřecí jatýrka opečeme na oleji, opepříme, zakápneme kečupem a opečená přisolíme. Rozdělíme na plátky masa a pokračujeme cibulí atd., podle původního receptu.
    Obměnu můžete udělat podle své fantazie, pokud přidáte oblíbenou surovinu.
    Pokrm snadno upečete i např. v kontaktním grilu.

Komentáře k receptu Řízečky po cikánsku (v alobalu)

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Asi by to bylo vzhledem k dostihovemu obleceni,ponekud barevnejsi Autora neznam, ale mozna napovi nazvy jinych autorovych praci.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    casino: Kdybych to brala jako poklonu, odpověděla bych jinak. ;-):-D Ale oba víme, že ta fotka není taková, jaká by měla být, takže už mně zase škádlíte! ;-):-D:-8:-O Mám prima den a ze všeho si dělám legraci! Zkuste to, je to fajn!:-D:-D:yes: A děkuji vám za komentář! Nastotisíckrát! :-D:-K Zdravím! :-K:-K:-K
    Jo a tuhle znáte?: Panda v přírodě žere 12 hodin denně. Člověk v karanténě nemá co na práci a žere jako panda. Proto máme PANDEMII! :-D:-D:-D
    Smí se to vůbec do komentářů psát? Jestli ne, tak prosím moderátorky o smazání. Chtěla jsem jen rozveselit casina. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    MamlajdaD:
    "Ta fotečka je úžasná..."
    To je vám málo, to vám nestačí...?
    Evidentně nemáte svůj den
    No a jak jsem měl svou poklonu, prosímsakra, formulovat he ?
    Stačí, vámi kdysi přehnaně nadužívané, "na stotisíckrát":-?
    Tedy dobře:
    Ta fotečka je úžasná:-! Děkuji vám za ni na nastotisíckrát :-8

    Veronika.Hrozna:
    Podle mě je to momentka ze steeplechase :-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    casino: Já vím, že jste zcela a naprosto dokonalý, a nikdy jste žádnou rozcuchanou fotku neudělal. Ale co naplat, i když to nejlepší fotka není, (a trochu se mi to při rozbalování "schrulo" - krásné slovíčko, že?) pořád je to fotka. Moc mě mrzí, že se vám nelíbí, pláču tady! ;-( Jen nevím, co by mohlo na vás být tak špatného, když je vaším oblíbeným obrazem "ZRADA"? To se mne nějak nezdá, to k vám nepasuje :-( Mám o vás lepší představy! ;-):-8 Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Mě ten obraz spíše evokuje sv. Casina na koni (ten ve předu) pod koňskou hlavou vykukuje kopí a ze předu se blíží drak! Sv. Casino ho tím kopím bude testovat na covid? Asi takto?
    s://lh3.googleusercontent.com/-bopMxE-Ws00/X6qIwCn...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: To vypadá, jako oddíl jezdců přepadených ze zálohy, vidím tam jednoho probodnutého, na dalšího útočí mečem a zjevně, je to mela a jezdcům jde o život.

    Odpovědět

  • casino casino

    MamlajdaD:
    OT :-K
    Ta fotečka je úžasná...
    Kompozicí mi to připomnělo jeden z obrazů mého srdcete :-)
    à propos neví někdo, proč se dílo jmenuje ZRADA?
    Ptal jsem se hafo lidí, i koňáků jsem se ptal, a samá voda, samá voda ;-(
    https://www.eantik.cz/eduard-svetlik-zrada-106135-...

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    zdenka.s: Děkuji za milý komentář! ;-):-K Já jsem to dělala z plátků kotlety a musela jsem to péct déle, ono to sušší maso tak nezkřehne. Příště raději z kýty nebo z krkovičky a pořádně naklepat.;-);-):-D Ale dobré to je.. I ta cibule je fajn! :-8
    Zdeňka.s: Nejsem ranní ptáče, ale ukázková "noční sůva". Musím ještě dneska vložit dva nebo tři recepty, zítra posílám mobil do servisu, co kdyby mi to smazali? A pak nebudu mít par dní čím fotit, tak budu mít "dovolenou". :-D:-D;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jaromira18: Děkuji za hezký komentář!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Tak to bude zítra k obědu :-) určitě si pochutnáme , to nemůže být nedobré. Dám vědět :-K
    MamlajdaD : teda Vy jste ranní ptáče :-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes:Moc dobré.:-K:-K

    Odpovědět