Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy 10 názorů

Suroviny

3 balení (250 g) sušenek Lotus
400 g smetany ke šlehání
400 g mascarpone
1-2 vanilkové cukry
lžička rumu
Na posypání:
150 g rumových perníčků
1-2 lžíce mletých oříšků
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačky, mascarpone, cukr a rum vyšleháme do hustého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu.

  2. Připravíme vhodnou misku nebo pekáček (20x20 cm) a vyložíme ho potravinovou folií.

  3. První řadu vyskládáme sušenkami, následuje krém, pak sušenky a opakujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva je tenká vrstva krému.

  4. Rumové perníčky rozmixujeme a smícháme s ořechy. Tím posypeme horní vrstvu a boky.

  5. Pekáček zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme na noc vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 423 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone

Tématické fráze: řezy z lotus sušenek řezy ze sušenek lotus lotus řezy lotus dort řez ze sušenek lotus lotus řez nepečené dorty nepečený dort ze sušenek lotus nepečený dezert ze sušenek lotus lotus krém recepty z mascarpone řez z lotus sušenek nepečený dort ze susenek lotus sušenek řezy lotus řezy s mascarpone nepečený dort dort z lotus mascarpone recepty susenky s mascarpone lotus sušenky a mascarpone