Tiramisu do skla
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho barevné vrstvení.
Suroviny pro 5 kusů
5 sklínek na stopce
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem, ztužovačem, pár kapkami vanilkové tresti, jednou lžící whisky a smetanou vyšleháme dotuha (pozor, stříká to).
Krok 2: Zbytky korpusů, (které si pro takové dezerty schraňuji v mrazáku) namáčíme ve směsi kávy, whisky s přidáním pár kapek vanilkové tresti.
Krok 3: Navlhčený korpus klademe na dno sklínek. Na to naneseme krém a zarovnáme s okrajem sklínky.
Krok 4: Poprášíme pomocí cedníčku kakaem a dozdobíme dle fantazie. Necháme trochu uležet, ale můžeme podávat hned.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
Moje poznámka
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 15 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 4 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 5 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 7 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 7 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 8 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 8 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 11 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu do sklenicky,
tiramisu do skleniček,
tiramisu do sklenice,
dezerty do skla,
nepečené ovocné dezerty do skla,
tiramisu ve sklenici,
tiramisu pro děti,
tiramisu recept mascarpone do skla,
tiramisu ve skleničce,
tiramisu do sklenic,
dezert tiramisu,
maskarpone prima recepty,
dezert do skla,
dezerty ve skle,
tiramisu z mascarpone do skleničky,
tiramisu pro děti recept,
sklenice na tiramisu,
sladký dezert recept ve skle,
sklenicky na tiramisu,
tiramisu bez alkoholu
Suroviny:
korpus,
káva,
whisky,
tresť vanilková,
pomazánkové máslo,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
tresť vanilková,
whisky,
kakao,
kakao granko,
ovoce,
máta
Komentáře (40)
a fotky...to mě nakazily eliza,ivulinka a jim podobné, že si s tím ráda pohraju..takže to né jáá, to moje Schauma...takže pust to naplno...můj gastroúčes to vydržííí
Je to za bodík
Spagetko, poradit mi můžeš, ale obávám se, že to nepadne na úrodnou půdu. Nevím, co znamená rozklikni si svůj komentář a nevidím nikde UPRAVIT. Jsem bohužel počítačový polovzdělanec nebo možná jen čtvrtvzdělanec. Díky.
Přesně tak. Tiramisu dělám už spoustu let a zpočátku jsem používala tvaroh a syrová vajíčka, ale taky se jich bojím, zvláště v létě. Když se objevila česká varianta, zkusila jsem jí a byla spokojená. Já se tak trošku vždycky směju nad tím požadavkem "pravých" repcetů, protože v mnoha případech kdo ví, co bylo dříve, zda vejce či slepice. Snad jenom Sacher má ten svůj původní recept uchovaný, ale někde v trezoru a nikdo nám ho neukáže, co?
efektní a odpadává problém s porcováním