Suroviny
Porce: litr polévky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,47 g |
Tuky | 21,73 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 32,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.
Krok 2: V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Krok 3: Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Moje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 6 minutami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 13 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kvetaku,
polévka z kefíru a květáku,
kulajda z kefiru,
koštál z kvétáku,
košťál z květáku recept,
květakova polevka klasika,
květáková polévka a kefíru,
květáková kefírová polévka,
kedlubna v kulajdě,
kefír ochucení,
anna květáková,
kefírovka - recept
Suroviny:
květák,
brambory,
bujón zeleninový,
voda,
kefír,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
cukr,
kopr
Komentáře (24)
Doteraz som s kefírom nevarila (lievance nerátam). Miesto karfiolu som dala nastrúhaný kaleráb - kedlubnu, kôprom som nešetrila, lebo ho máme radi. Som prekvapená výsledkom, takže zaraďujem do jedálnička! Vďaka za rozšírenie polievkového repertoáru!
Rebečko-ano,je trochu podobná té"kulajdě"tam je smetana.Ale vidíš,až ji budu zase někdy dělat,místo té smetany zkusím kefír,stejně ji přikyseluji octem,tak to jsi mě hezky navedla
Jinak tato polévka s příjemně navinulou chutí je opravdu osvěžující-dorazila jsem ji na pozdní svačinu neohřátou a pochutnala jsem si také