Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové šlehačkové řezy

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 352 kJ /
2 952 kcal
Bílkoviny86,28 g
Tuky106,55 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 562 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy405,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den dopředu si připravíme pařížskou šlehačku. Krok 2: Smetany svaříme společně s čokoládami (vaříme asi 1 minutu), pak odstavíme, necháme vychladit a pak dáme na noc do lednice. Krok 3: Druhý den si upečeme piškot. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny, pak pomalu přiléváme vodu, přidáme smíchané mouky s ořechy a prdopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Piškot upečeme při 160°C asi 20-25 minut. Necháme ho vychladnout a celý piškot potřeme nutellou. Krok 5: Na piškot natřeme vyšlehanou pařížskou šlehačku a poklademe BE-BE sušenkami. Krok 6: Teď si vyšleháme pomazánkové máslo se smetanou a s cukrem do krému, který natřeme na BE-BE sušenky. Uhladíme, ozdobíme zoubkovou stěrkou a celý moučník posypeme Grankem. Krok 7: Dáme na noc do lednice a pak krájíme řezy.

Zveřejněno 1. 9. 2012

Poznámka autorky majka

.... foto přidám později :-) .......

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWN6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWN6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

petrzelka:Jo,jo souhlasím ! Vše co jsem dneska upekla, je v pánu!:-(( A odpočívá v pokoji ,ale ne v mém žaludku!:-D

Petro,ani sem snad tu fotku nedávej,slintám i bez ní:-8 :yes:

taky si myslím, že to bude dobré. posílám bodík:yes::yes::-))

to bude moc dobré, nějak to tuším.. asi proto, že jsem sama mlsná jak koza:-S:-D;-):-p já bych možná místo Granka volila na posyp spíše kakao, ale to jen tak;-)
jinak se mi recept veelmi zamlouvá;-):-):yes::yes::-K

Tématické fráze:
ořechove řezy s pařížskou šlehačkou, slehackove rezy, slehacka s ořechy, ořechový řez se šlehačkou, ořechová šlehačka, ořechový řez s bebe, orechoverezy, ořechový piškot se slehackou, ořechové řezy s nutelou, řezy se šlehačkou, řezy s nutelou a ořechy, šlehačkové sušenky, šlehačková ořechová bábovka, ořechy řezy s pařížskou šlehačkou, ořechový řez, moučníky z pařížskou šlehačkou, ořechový řez s pařížskou šlehačkou, bebe sušenky s pařížskou šlehačkou, ořechový piškot s pařížskou šlehačkou, ořehová ábovka

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, voda, olej, ořechy mleté, mouka hladká, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana 33%, čokoláda na vaření, pomazánkové máslo, smetana 33%, cukr moučkový, sušenky bebe, kakao granko, nutella

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu