

Kuřecí prsíčka na bazalce
Suroviny 4 porce
- 4 ks kuřecí prsní řízky (á 100 - 150 g)
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 1,5 lžíce oleje (zhruba)
- 1/2 menší lžičky hladké mouky
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 dcl kečupu
- 1 dcl červeného vína
- 1 dcl sladké 12% smetany - dala jsem Ramu Cremefine na vaření
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
Plátky kuřecích prsou lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Na horkém oleji je po obou stranách opečeme a vyjmeme.
Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, malinko osmahneme a zalijeme troškou vody.
Přidáme kečup,víno a nakrájenou bazalku.
Malou chvíli povaříme, přidáme smetanu, dochutíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
Pokud nemusíme mít hodně šťávy, tak uděláme bez mouky a vody. Velmi krátce osmahneme ve výpeku česnek a přidáme jen kečup, víno a smetanu. Já si přidala mouku, máme rádi více šťávy.
Jako příloha se hodí rýže, různě upravené brambory, zeleninový salát
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka od pana Zdeňka Roubínka
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí prsíčka na bazalce
-
Recept jsem zařadila jako hlavní chod do Valentýnského meny a vůbec toho nelituji. Byl moooc dobrý ! :)
-
Výborné udělala jsem přesně dle receptu. Děkuji všem doma moc chutnalo ☺☺☺
-
-
Jednoduché, rychlé, voňavé a hlavně tuze dobré.
-
Eliška:
Jsem ráda, díky
-
Dělala jsem ale vynechala kečup a raději dala 2 dl vína :D Ale bylo to moooc Dobroučké ;)
-
Jednoduše krásné...
-
Maruško, Tvoje recepty nikdy nezklamou-je to jednoduché, nepochybuji, že výborné a potěcha pro oko.
-
Merylas
,paráda
.A protože kombinace maso+bazalka je u mě oblíbená
a podobné plátky dělám (s bílým vínem),tak posílám bez rozmýšlení boďku č.10
.
-
Kuřecí na bazalce super
tip 9.bodík letí
fotka
-
Merylas
-
-
Vypadá to báječně
-
dávám
-
Miluji kuřecí a nemohu jinak