Kremrole podle Gurmetu
Mezi oblíbené české zákusky patří i kremrole. A není se čemu divit, rulička z listového těsta plněná výborným nadýchaným sněhovým krémem, jemně posypaná moučkovým cukrem, přímo láká k ochutnání.
Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 520 kJ / 4 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,18 g |
Tuky | 147,73 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 657 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 666,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nařežte proužky cca 3 cm široké. Proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě přimáčkněte.
Krok 2: Pečte ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a potom kremrole z trubičky krásně "vyšroubujete".
Krok 3: Na bílkovou náplň svařte 500 ml vody a 300 g cukru asi 25-30 minut nebo tak dlouho, až se budou tvořit bubliny. Z 5 bílků a 200 g cukru vyšlehejte v kovové míse tuhý sníh (cukr postupně přisypávejte již do ušlehaného sněhu, jinak sníh nebude tak nadýchaný).
Krok 4: Horký rozvar vody a cukru do sněhu pomalu a opatrně za stálého šlehání přilévejte. Poté šlehejte ještě 1-2 minuty, co dolijete celý rozvar do bílků. Vznikne hustá a lesklá hmota k plnění kremrolí.
Krok 5: Kremrole naplňte bílkovou náplní a posypte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 22. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kremrole podle Gurmetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VZQ
Moje poznámka
Kremrole podle Gurmetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VZQ
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 16 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Marfyk před 37 minutami
Banánové lívance
Mazej před 53 minutami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 1 hodinou
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 1 hodinou
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 3 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 14 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 14 hodinami
Tématické fráze:
bílková náplň do kremrolí,
sněhová nápln do kremrolí,
sníh do kremrolí,
vynikající recept na sněhové trubičky,
plnění kremrolí,
sníh z bílků do kremrolí,
nadýchané kremrole,
sníh do kremrolí s rozvarem,
bilkove kremrole,
kremrole recept,
bilkovy snih s rozvarem,
sníh z bílků na plnění kremrolí,
bílková náplň do trubiček,
rozvar do kremroli,
vynikající recept na sněhové kremrole,
sníh s rozvarem,
sněhová nápln do trubiček,
bílkový sníh do kremroli,
sníh na plnění kremrolí,
sníh do trubiček s rozvarem
Suroviny:
těsto listové,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
cukr,
bílek,
cukr
Komentáře (10)