

Sněhový krém do kremrolí
Suroviny 15 minut
- 4 bílky
- 80 g cukru moučka
- 160 g cukru krupice
- 8 polévkových lžic vody
Postup přípravy receptu
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku.
Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit.Do našlehaných bílků s cukrem zašleháme horký cukrový rozvar, řádně prošleháme. Tímto krémem můžeme plnit kremrole nebo jiné moučníky.
Poznámka od kuchařky
Dcera upeče 2 pláty listového těsta, mezi ně tento sněhový krém. Děti to milují.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sněhový krém do kremrolí
-
MilaH: autorom receptu je Irrena...
-
Eliza: Krasnej a jednoducho vypadajici receptik. Cetla jsem hodne receptu na tento cukrovy bilkovy krem, ale niko nikde neudava na kolik kremroli jsou jejich recepty. Mam standartni trubicky koupene pred 50 lety. Vzdycky jsem je plnila jen slehackou, ale z detstvi si pamatuju jak jsem mela rada prave tyhle "cukrove". Muzes poradit? Nemuzu stat moc dlouho u sporaku a proto chci udelat kremu aspon na 20 kremroli najednou. Dopredu dekuji za radu a davam bodik.
-
Povedlo se, využila jsem tip z poznámky, nemám formy na trubičky, udělala jsem falešné listové těsto tady z webu od casina.
-
No, cukrařina někdy bolí
ale toto je v postupu fakt blbě napsáno:
"... namočit prst do rozvaru,..."
Tabulka teplot a zkoušení rozvarů:
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4111&... -
Zuzka: poznáš podle toho, že při kapání z metly "řetízkuje" - jde po kapkách. Moje maminka měla myslím takové drátěné očko...
-
jenom jednou jsem zkoušela "nit" a spálila jsem si prsty, jak se může sáhnout do rozvaru ?
-
už to tu je napsáno, ale potvrzuji dobrý nápad s tím drátěným očkem, moje maminka to dělala také tak ...ten rozvar se naléval postupně a potom to ještě šlehala do prochladnutí
-
jevyyyybbbbooornnnnnyyy
-
vyzkoušela jsem do kremrolí z listového těsta, měla jsem trochu obavy , ale úplně zbytečně povedl se hned napoprvé a jiný už dělat nebudu
díky za skvělý recept
-
Orinka:
-
zkusím to...
-
Perfektní!
Moc děkuji za recept
Měla jsem trochu strach lít ten rozvar do ušlehaných bílků, ale vše dopadlo na jedničku a sníh byl tak tuhý, že se dal krájet
-
skrivankovaa@seznam.czkrém je vynikající,jiný dělat nebudu
-
jana:když dáš uvařenou hmotu mezi dva prsty a roztáhneš je, svařený cukr na nit tu nit mezi nimi udělá.
-
Dnes jsem vyzkoušela a spokojenost na 100%. Budu ho teď používat pořád
. Je super