Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 674 kJ / 4 702 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 69,08 g | 
| Tuky | 468,86 g | 
| Vláknina | 16,50 g | 
| Cholesterol | 2,83 g | 
| Sodík | 734 mg | 
| Sůl | 2,22 g | 
| Sacharidy | 43,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: ČOKOLÁDOVÝ KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem třeme do běla, potom postupně přimícháme horkou vodu a polohrubou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který smícháme se zbytkem těsta. Nyní už přidáme jen nastrouhanou čokoládu a kakao.
	Krok 2: KARAMELOVÝ KRÉM: Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov.
	Krok 3: Na korpus potřebujeme 2 dortové formy ve tvaru srdce, jednu menší a jednu větší, já jsem použila nastavitelné formy od Westmarku (odkaz viz poznámka). Formy vyložíme pečícím papírem a vlijeme do nich hotové těsto tak, aby byly výšky obou korpusů stejné.
	Krok 4: Když hotové korpusy vyndáme z trouby, necháme je chvíli vychladnout a oba rozkrojíme. Do velkého korpusu navíc vyřežeme podle malého srdce malou "základnu" hlubokou cca 5 mm, aby do sebe potom oba korpusy dobře zapadly.
	Krok 5: Nyní naplníme korpusy krémem a potřeme je jím i z venku tak, aby jsme zahladili veškeré nerovnosti. Takto připravená srdce vložíme do ledničky a začneme vytvářet potahovací hmotu.
	Krok 6: POTAHOVÁ HMOTA: Marshmallowny vysypeme do misky a vložíme do mikrovlnky. Tu zapneme a sledujeme, když marshmallowny nabobtnají, mikrovlnku vypneme. Nyní do lepkavé hmoty začneme rukama zapracovávat moučkový cukr, který budeme přidávat dokud nebude mít hmota správnou konzistenci (nesmí lepit, ale zase nesmí být příliš tuhá aby šla rozválet).
	Krok 7: Když máme potahovou hmotu hotovou, kousek jí odebereme a obarvíme na žluto, a trochu větší kousek necháme bílý. Z těchto barviček následně pomocí vykrajovátek vykrájíme kopretiny a do jejich středů vložíme malé žluté kuličky.
	Krok 8: Všechnu ostatní hmotu obarvíme na červeno a rozválíme do tloušťky cca 3 mm. Takto rozválenou hmotou potáhneme korpusy (každý zvlášť!), které jsme vyndali z ledničky a uhladíme do dokonalosti. Přebytečnou hmotu okrájíme.
	Krok 9: Nyní sestavíme obě srdce dohromady a pomocí alkoholu (já používám rum) přilepíme hotové kopretiny. Dort je hotov, můžeme ho podávat.
Zveřejněno 23. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dort SRDCE S KOPRETINAMI pro babičku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKGY
Moje poznámka
					
				
Dort SRDCE S KOPRETINAMI pro babičku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKGY
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 6 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 10 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 39 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							piškotové těsto hrníčkové na dort, 
						
						
							dort srdce, 
						
						
							potahovaný dort srdce, 
						
						
							dort malé srdce recept, 
						
						
							dort srdce recept, 
						
						
							dort ve tvaru srdce, 
						
						
							potahovani dortu srdce, 
						
						
							srdce dort pro dva, 
						
						
							dort s kopretinami, 
						
						
							dorty s kopretinami, 
						
						
							dort červené srdce, 
						
						
							recept na korpus velke srdce, 
						
						
							hrnickove testo na dort, 
						
						
							dorty ve tvaru srdce, 
						
						
							forma srdce nastavitelná, 
						
						
							recept na mensi dort srdce, 
						
						
							hrnek s kopretinami, 
						
						
							recept na dort ve tvaru srdce, 
						
						
							dort potahovaný srdce, 
						
						
							těsto na srdcovou formu
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kakao, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							pečící papír, 
						
						
							salko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							marshmallow bonbóny, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							potravinářské barvivo červené, 
						
						
							potravinářské barvivo žluté
						
					
	
			
Komentáře (7)
takže jeden bodík za recept a jeden ode mne za přístup, že si z toho tady neděláš jen galérii