Suroviny
Porce: 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 852 kJ / 1 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,17 g |
Tuky | 83,72 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 183,64 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madlenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNRp
Moje poznámka
Madlenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNRp
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
DominKuchtik před 3 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Pavluska75 před 19 minutami
Likérové špičky
Nanina před 43 minutami
Kuřecí játra v marinádě
Trol60 před 47 minutami
Buchty na páře
Tynaja před 50 minutami
Brokolice a brambory v pekáči
doval před 1 hodinou
Bezinková limonáda
NIDEC před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Lucia81 před 2 hodinami
Lehký tvarohový koláč
jana1974 před 2 hodinami
Smažená vepřová kapsa
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Tématické fráze:
francouzské madlenky,
cukroví madlenky,
madelenky,
formičky na madlenky,
sušenky madlenky,
madlenka sušenka,
madalenky,
madlenka cukrovi,
madlenky-recept,
dort madlenka,
citronové madlenky,
vánoční madlenky,
recept na francouzské madlenky,
madlenka pecivo,
cukroví madlenka,
pečivo madlenka,
pečivo madlenky,
madelenka,
madelenky recept,
madlenka dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
máslo,
kůra citronová,
šťáva citronová,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (17)
Ano
Vymazat máslem a bohatě, nešetřit (pokud nemáte silikonové formičky)
V rcp je frekventované slovo "opatrně"...
Těsto není až tak choulostivé...
Do vyšlehané pěny přidat další složky, šup šup, žádné velké to, zdržování
Dekuji
Lze použít formičky na ořechy...vložila jsem fotku formiček na madlenky...tyto jsou velmi staré...
Konzistence pečiva je něco mezi piškotem a sušenkou...nadýchaná sušenka
V originálním francouzském receptu se dává voda z růží nebo květu pomerančů...nahrazuji to citronovou nebo pomerančovou šťávou...
Příště zkusím nafotit postup...přeji hezký den...
Majda