Madlenky

Suroviny 24 ks

2 vejce
70 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
150 g hladké mouky
80 g rozpuštěného vlahého másla
kůra z citronu
1 lžíce šťávy z citronu
trochu prášku do pečiva
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V elektrickém šlehači ušleháme vejce a oba cukry do husté pěny.

  2. Pak přidáme opatrně prosátou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru i šťávu, špetku soli a pomaličku vlijeme za stálého opatrného promíchávání máslo.

  3. Formičky na madlenky vymažeme a plníme do 2/3.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. asi 12 minut.

  5. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme práškovým cukrem.

Komentáře k receptu Madlenky

  • casino casino

    lena2:
    Ano;-) "Formičky na madlenky vymažeme..."
    Vymazat máslem a bohatě, nešetřit (pokud nemáte silikonové formičky)

    V rcp je frekventované slovo "opatrně"...
    Těsto není až tak choulostivé...
    Do vyšlehané pěny přidat další složky, šup šup, žádné velké to, zdržování:-D

    Odpovědět

  • lena2 lena2

    Chtela bych se zeptat ,jestli musim formicky vymazat a jestli ano tak cim ?
    Dekuji:-)

    Odpovědět

  • evaburvalova evaburvalova

    Mňam, vynikající...posílám bodík :-p

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1(autor receptu)

    Těsto je trochu hustější než piškotové, ale stříkat na plech asi nepůjde...spíš se to rozlije do tvaru placiček...
    Lze použít formičky na ořechy...vložila jsem fotku formiček na madlenky...tyto jsou velmi staré...
    Konzistence pečiva je něco mezi piškotem a sušenkou...nadýchaná sušenka;-)
    V originálním francouzském receptu se dává voda z růží nebo květu pomerančů...nahrazuji to citronovou nebo pomerančovou šťávou...
    Příště zkusím nafotit postup...přeji hezký den...:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Majdula: nejsem autor, ale jestli to dobře odhaduji, těsto bude trochu řidší, mělo by to jít;-) Proto mám ráda fotopostupy, člověk už z obrázku vidí, jak asi těsto vypadá.

    Odpovědět

  • Majdula Majdula

    Můžu se zeptat-dalo by se těsto i stříkat na plech s papírem? Děkuji
    Majda:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Viděla jsem v nějakém časopisu (polo)máčené v čokoládě jako vánoční cukroví :yes::-K.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:vyzerá to na pracnové formičky - slov. medvedie labky...;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Teď jsem našla na netu, že to lze péct ve formičkách na pracny, ty máme doma asi každá :-) Ty, co přivezla dcera, měly tvar tyček, proto jsem se ptala na formičky :-8

    Odpovědět

  • finneta finneta

    ráda bych se zeptala, jestli bych to mohla nalít na plech? nemám malé formičky. navíc to musí být úžasně nadýchané.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Madlenky znám, přivezla je dcera z výletu do Francie. V jakých formičkách jsi pekla? Mohla bys dát fotku nebo link na prodejce? Dík :-K

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Tohle by mělo být takový měkoučký, skoro piškotový, že jo? Je to ono? :yes:

    Odpovědět

  • Lilianka Lilianka

    toto vypadá moc dobře musím zkusit :-K

    Odpovědět

  • mlsal mlsal(neregistrovaný)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:yes::yes::yes: fajnéééé!!

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské madlenky cukroví madlenky madelenky formičky na madlenky sušenky madlenky madlenka sušenka madalenky madlenka cukrovi madlenky-recept dort madlenka citronové madlenky vánoční madlenky recept na francouzské madlenky madlenka pecivo cukroví madlenka pečivo madlenka pečivo madlenky madelenka madelenky recept madlenka dort