Suroviny
Porce: asi 10 lívanců
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 928 kJ / 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,20 g |
| Tuky | 23,28 g |
| Vláknina | 12,72 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 83,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vloček, mléka, vajec a špetky soli umícháme těsto a necháme ho chvíli odležet. V lívanečníku usmažíme na pár kapkách oleje lívance.
Krok 2: Polovinu lívanců potřeme marmeládou. Do ostatních zapíchneme vždy 2 menší a 2 větší mandle. Nepotřené lívance přiklopíme na lívance s marmeládou. Ozdobíme šlehačkou a borůvkami nebo rybízem.
Zveřejněno 3. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Upíři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2VB
Moje poznámka
Upíři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2VB
Nejnovější recepty
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 40 minutami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 7 minutami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 26 minutami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 36 minutami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 38 minutami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 38 minutami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 38 minutami
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 39 minutami
Nejjednodušší kokosky
aninah před 1 hodinou
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 2 hodinami
Tématické fráze:
upíři z lívanců,
recept upír,
pokrmy pro upíra
Suroviny:
vločky ovesné,
mléko,
vejce,
sůl,
olej,
marmeláda rybízová,
mandle loupané,
šlehačka,
rybíz
Komentáře (4)