Suroviny
Porce: asi 10 lívanců
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 928 kJ / 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,20 g |
| Tuky | 23,28 g |
| Vláknina | 12,72 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 83,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vloček, mléka, vajec a špetky soli umícháme těsto a necháme ho chvíli odležet. V lívanečníku usmažíme na pár kapkách oleje lívance.
Krok 2: Polovinu lívanců potřeme marmeládou. Do ostatních zapíchneme vždy 2 menší a 2 větší mandle. Nepotřené lívance přiklopíme na lívance s marmeládou. Ozdobíme šlehačkou a borůvkami nebo rybízem.
Zveřejněno 3. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Upíři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2VB
Moje poznámka
Upíři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2VB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
upíři z lívanců,
recept upír,
pokrmy pro upíra
Suroviny:
vločky ovesné,
mléko,
vejce,
sůl,
olej,
marmeláda rybízová,
mandle loupané,
šlehačka,
rybíz
Komentáře (4)