Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 49 784 kJ / 11 899 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,25 g | 
| Tuky | 176,78 g | 
| Vláknina | 22,60 g | 
| Cholesterol | 1,11 g | 
| Sodík | 1,34 g | 
| Sůl | 1,23 g | 
| Sacharidy | 2 497,51 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohřívejte, až se čokoláda a máslo rozpustí, ale nezahřívejte příliš (já jsem použil vodní lázeň).
	Krok 2: Mezitím promíchejte v míse mouku, prášek, sodu, cukr a kakao tak, aby ve směsi nebyly žádné žmolky. V jiné misce smíchejte vejce s podmáslím.
	Krok 3: Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promíchejte s moukou, aby vznikla hladká, polotekutá směs. Vlijte do formy a pečte zhruba hodinu a půl. Do středu korpusu vpíchněte špejli; neulpí-li na ní vlhké drobečky, je upečeno. Praskliny na povrchu nevadí –zakryje je poleva. Korpus nechte vychladnout (trochu klesne), vyklopte na drátěnou podložku a sejměte formu.
	Krok 4: Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Čokoládu na polevu dejte do misky. V kastrůlku zahřejte smetanu s cukrem k bodu varu, přelijte přes čokoládu a promíchejte dohladka. Trochou polevy spojte díly korpusu, zbytkem dort přelijte a po stranách polevu uhlaďte širokým nožem.
	Krok 5: Ozdobte nastrouhanou čokoládou nebo hoblinkami, nakrouhanými z chladného kousku čokolády škrabkou na zeleninu. V chladu vydrží dort vláčný a šťavnatý tři až čtyři dny.
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Nejlepší čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0xY
Moje poznámka
					
				
Nejlepší čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0xY
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							čokoládový dort recept kvalitní, 
						
						
							čokoládový dort apetit, 
						
						
							recept na čokoládový dort harlekýn, 
						
						
							cokoladovy dort od markety, 
						
						
							čokoládový dort recept, 
						
						
							nejlepší korpus na dort, 
						
						
							čokoládový korpus na dort recept, 
						
						
							cokoladove dorty recepty, 
						
						
							čokoládový dort, 
						
						
							apetit recepty na čokoládový dort, 
						
						
							apetit recepty, 
						
						
							jednoduchý čokoládový dort, 
						
						
							recepty na čokoladovy dorty, 
						
						
							čokoládové dorty harlekýn, 
						
						
							hutný čokoládový dort, 
						
						
							čokoladovi dort, 
						
						
							apetit čokoladovy dort, 
						
						
							apetit-nejlepsí čokoládový dort, 
						
						
							čokoládový dort jednoduchý, 
						
						
							čokoládový dort recepty
						
					
						Suroviny:
						
							čokoláda tmavá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							káva instantní, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							kakao holandské, 
						
						
							vejce, 
						
						
							podmáslí, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							čokoláda tmavá, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							cukr krupice
						
					
	
			
	
	
Komentáře (14)