Den borůvkových palačinek
Palačinky slaví svůj den 28. ledna. Jsou skvělé jako sladký oběd, ale také moučník či dezert ke kávě, když nás honí mlsná. Jsou hotové za pár minut a je jen na nás, čím je dozdobíme – jestli sladkým tvarohem, nebo marmeládou. Bezkonkurenčně nejlepší jsou však ty s borůvkami a šlehačkou.
Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo základních surovin jako jsou vejce, mléko, mouka, špetka soli a cukr. Z hotového těsta pak tvoříme na pánvi nebo v palačinkovači tenoučké placky, které smažíme z obou stran dozlatova. Držíme-li se několika ověřených rad a fíglů, palačinky se zaručeně podaří.
Čím palačinky naplnit?
Možností je nespočet. Ať už zvolíme oslazený tvaroh a čerstvé ovoce, nebo zakysanou smetanu, palačinky budou vždycky chutnat skvěle. Můžeme je také promazat jen pikantní marmeládou, klasicky zarolovat a povrch zasněžit popraškem moučkového cukru. Nebo zvolíme variantu s čerstvým ovocem a šlehačkou - nejvhodnější jsou lesní plody, kousky sladkých jahod, nebo borůvky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den borůvkových palačinek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více