Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

leden
26

Den zelené šťávy


Den zelené šťávy
Zdroj: Pixabay

Národní den

V dnešní uspěchané době se často stává, že nemáme čas na přípravu zdravého jídla, a koupená večeře z fastfoodu je tím nejjednodušším řešením, jak po návratu z práce nasytit celou rodinu. Může se zdát, že stravovat se zdravě je časově velmi náročné, ale ve skutečnosti tomu tak není. Udělejte něco pro své zdraví třeba právě v den zelené šťávy 26. ledna, a připravte si tuto vitamínovou bombu s námi.

Příprava zelené šťávy je velmi jednoduchá. Pomůže vám odšťavňovač, díky kterému z ovoce a zeleniny dostanete rychle a efektivně všechny vitamíny a další vašemu tělu prospěšné látky a jednoduše je vypijete ve sklenici lahodného nápoje. Při přípravě zelené šťávy popusťte uzdu své fantazii a použijte zeleninu, kterou máte nejraději. Základem by měl být hlávkový salát nebo listový špenát, okurka, zelené jablko nebo hruška, řapíkatý celer a bílé zelí, popřípadě kadeřávek, a podle chuti můžete šťávu doladit ještě zázvorem nebo citronem. Takto vyrobenou šťávu je nejlepší okamžitě začerstva vypít, pokud je potřeba ji uchovat několik hodin, skladujeme ji v lednici. 

Co je zelená šťáva

Zeleninová šťáva obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví - vitamíny, minerály a enzymy, velké množství vlákniny, ale i kyselinu listovou, která je obsažena v listové zelenině a je nepostradatelná v těhotenství pro zdravý vývoj plodu. Pití zeleninových a ovocných šťáv také velmi významně přispívá k detoxikaci organismu. Tak udělejte něco pro své zdraví, a připravte si vitamínovou bombu ve sklenici. Na zdraví! 

 

Kdo by neměl promeškat Den zelené šťávy?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více