Den čokoládových oplatek
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
S pivem se dá v kuchyni kouzlit. Můžeme s ním péct maso a uzeniny, ale můžeme jej také přilévat do těst na pečivo či moučníky. Přidává se také do… Číst dál
dKdo by odolal šťavnatému masíčku v pěkně křupavém obalu s brambory či bramborovým salátem? Na našem webu najdete mnoho receptů na přípravu těch… Číst dál
Každý, kdo si rád pochutnává na dobrém jídle, by Den milovníků jídla měl oslavit nějakou oblíbenou pochoutkou. Je jedno jestli si na něm pochutná… Číst dál
Chuťovek k televizi je celá řada. Někdo se spokojí s oříšky, další s brambůrky (i ty si můžete sami připravit), další sáhne po něčem lehce… Číst dál
Domácí nadýchané housky s typickou vůní se nedají s těmi ze supermarketů vůbec srovnávat. Ty kupované totiž bývají často gumové a moc si na nich… Číst dál
Čokoládový koktejl nejenom skvěle chutná, ale může být také zdravý. Stačí jen sáhnout po vhodných ingrediencích, tj. nějakém ovoci. Ideálně se hodí… Číst dál
Čokoláda je v kuchyni prakticky nepostradatelná a lze ji využít na mnoho způsobů. Od výběru a zpracování čokolády se odvíjí chuť dezertu. Čokoláda má… Číst dál
Arašídy jsou plody jihoamerické rostliny zvané podzemnice olejná. Sice je také známe pod názvem burské oříšky, o ořechy se však nejedná. Ve… Číst dál
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále… Číst dál
Obložená houska je ideální svačina. Rychlá příprava, snadné skladování a ani to není kdovíjak drahé. Stačí rozkrojit oblíbené pečivo, namazat máslem… Číst dál
Toast je plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi. Použít lze i kontaktní gril. Existuje mnoho variant, co na toast… Číst dál
Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve… Číst dál
Guacamole je lehce pikantní avokádový dip, který vás svou jedinečnou chutí a vůní okamžitě přesune do Mexika. Pro jeho přípravu potřebujete zralé… Číst dál
Chutné maso v obležení zeleniny a sýra mezi dvěma půlkami jemné bulky - to je cheeseburger, po kterém se mnohým sbíhají sliny. Historie hamburgeru… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Paellu řadíme mezi nejoblíbenější jídla španělské a středomořské kuchyně. Pokrm pochází z oblasti Valencie na východním pobřeží Španělska. Existuje… Číst dál
Smaženou rýži si můžete dopřát, pokud dostanete chuť na asijskou kuchyni. Nebo v případě, že jste uvařili rýže hodně a potřebujete ji nějak využít.… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Bílá čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a lecitinu. Často se přidává také vanilka nebo vanilin. V těch kvalitnějších… Číst dál
Jak na ty nejlepší domácí čokoládové tyčinky? Bohatě postačí, pokud domácí čokoládové sušenky obsahují sušenku, náplň a nějakou polevu. Sušenka… Číst dál
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 20 Další