Den čokoládových oplatek
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Quesadilla je tradiční mexický pokrm, jehož základem je tortilla a sýr. Další ingredience mohou být přizpůsobeny individuálním chutím a dostupnosti.… Číst dál
Humr na rozdíl od langusty preferuje chladnější vodní prostředí a jeho maso je pevné. Při vaření se humr vkládá hlavou napřed do vroucí vody, což… Číst dál
Snídaně je základ dne, to je stará známá pravda. Bez ní snad ani úspěšný den zahájit nejde. Snídaně je skutečně nejdůležitějším jídlem dne, a pokud… Číst dál
Vůně lívanců nás často o víkendech tahá z postele dřív, než by nám to bylo milé. Jaká varianta lívanců u vás vede? Známe třeba kynuté lívance,… Číst dál
Světový den knedlíků je nejlépe oslavit nějakým tím knedlíkem. A je to také jedinečná příležitost, vyzkoušet něco nového. Vždyť existují desítky… Číst dál
Čokoládové mléko si můžeme koupit, ale pokud zrovna nemáme cestu do obchodu, můžeme si ho vyrobit doma z běžných ingrediencí. Postačí půl litru mléka… Číst dál
Na den pití piva si můžete dopřát sklenku tohoto zlatavého nápoje, ale také se zaměřit na to, jak může být pivo využito v kulinářských receptech. V… Číst dál
Poke bowl, jak se havajská miska také nazývá, se dá doslova hltat i očima. Jde o jednoho z hlavních jídel původní havajské kuchyně, jehož příprava… Číst dál
Nejoblíbenějšími druhy kávy jsou arabika a robusta. Káva, ať už jakákoliv, nabízí řadu výhod. Například poskytuje energii, zahřeje, pomáhá udržet… Číst dál
Objem potravin, který přijde vniveč je obrovský. Podle studie s názvem Celosvětový úbytek potravin a plýtvání potravinami od Organizace pro… Číst dál
Žvýkačka je měkká, soudržná látka určená ke žvýkání bez polykání. Žvýkání má velmi dlouhou historii, stopy tohoto zvyku se totiž objevily už v mnoha… Číst dál
S objevením kávy je spojeno mnoho mýtů a pověstí. Do Evropy se dostala díky benátským kupcům na přelomu 16. a 17. století. První kavárna na našem… Číst dál
Připravit a upéct si doma ty nejlepší křehké sušenky zvládne opravdu každý, snad proto je tato sladká dobrota všemi tak oblíbená. Každá rodina má… Číst dál
Vegetariánský den má poukázat nejenom na zdravotní výhody tohoto způsobu stravování, ale i na výhody enviromentální. Masný průmysl je totiž jednou z… Číst dál
Historie vodky sahá až do 13. století, tehdy se ale používala spíše jako léčebný prostředek či desinfekce. Teprve v 15. století začala být využívána… Číst dál
Dýně obecná (tykev obecná) je jednou z hlavních kulturních plodin, pochází ze Střední Ameriky a nabízí širokou škálu možností, jak ji využít beze… Číst dál
Tacos je velmi rychle připravené jídlo, nezabere mnoho času, perfektně chutná a pokaždé pořádně zasytí. Recept na tacos není přesně daný, každé tacos… Číst dál
V Číně se nudle jedly už za dynastie Chan 200 let př. n. l., a postupně se rozšířily do celého světa. A když v roce 1958 japonský podnikatel Momofuku… Číst dál
Název frappé pochází z francouzštiny a překládá se jako “ledový” nebo “mrazivý”. Tento nápoj vznikl v Řecku v roce 1957 na mezinárodním veletrhu v… Číst dál
Není se co divit, že jsou tak oblíbené – tenké, křupavé, máčené v čokoládě v sobě snoubí slanou i sladkou chuť, a to je ve výsledku velmi příjemné.… Číst dál
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 … 20 Další