Žemlový knedlík

Suroviny asi 30 plátků

50 g hrubé mouky
350 g žemlí (7 ks) (nejlépe 1 den staré)
0,3 l mléka
3 vejce
petrželová nať (nemusí být)
sůl
15 g másla nebo sádla

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto si rozdělíme na dva díly. Každý díl dáme na pomaštěný alobal a vytvoříme váleček, který zabalíme a vaříme cca 20 minut. Krájíme na plátky.

Poznámka od kuchařky

Je to skutečně výborná příloha jak k omáčkám tak všude tam, kam se hodí knedlík.

Komentáře k receptu Žemlový knedlík

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • evík evík (autorka receptu)

    Merylas,nemusíš se omlouvat,to je v pořádku:-)):-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    evík:;-) Já jen, aby ses na mě nezlobila že píšu za Tebe:-8 Ale někdy se někdo na něco ptá, autor receptu nemusí tady být i delší dobu, třeba i pár dní, tak pokud něco vím, tak poradím;-):-K

    Odpovědět

  • evík evík (autorka receptu)

    Merylas, dík za odpověď BILKOVAI,nebyla jsem na PC:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • evík evík (autorka receptu)

    BILKOVAI, ano knedlíky se vaří v tom pomaštěném alobalu:-):-);-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    BILKOVAI: Není zač;-) nedávno jsem přidávala fotky a psala komentář k tomuto RCP, snad Ti to taky pomůže;-)Teda je tam víc fotek a komentářů:-))
    http://www.toprecepty.cz/recept/6038-zemlove-knedl...

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Merylas, děkuji za info:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    BILKOVAI: Nejsem autorka receptu, ale tyto knedlíky se dají vařit jak v tom alobalu, tak i ve fólii. Tu není třeba potírat olejem, jako alobal.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Evíku, to s tím alobalem jako vařím? To neznám:-/

    Odpovědět

  • evík evík (autorka receptu)

    Jsem moc ráda, že se receptík setkává s úspěchem. Vždy to potěší. Dík;-);-):-)):-))

    Odpovědět

  • buryna buryna

    knedlíky jsou super - dělám kulaté a vařím jen tak ve vodě. jsou výborné k houbové smetanové omáčce :-p

    Odpovědět

  • evík evík (autorka receptu)

    Ruzi, k jakému obídku to byla příloha??
    Až budeš mít chuť vyzkoušej "prazdroj guláš" je to moc dobré jídlo a když se pěkně ozdobí, je to pohledné i na talíři.;-);-);-)

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Isu a Evíku máte pravdu,že jsou zelenější a je to opravdu foťákem:-Dje to focené mobilem,jelikož foťák nemám a někdy jsou fotky zelenější,je to málo osvětlené:-D:-D ale důležité je,že knedlíky jsou fajn a chutnaly:-Dještě mám na zítra:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • evík evík (autorka receptu)

    Růženko, vůbec mi nevadí ta fotka, naopak jsem ráda,že se Ti povedly a chutnaly. Fotečka je trochu zelenější, ale jak píše Ishu, je to asi foťákem.;-);-):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    růženko, ty jsou srandovně zelený :-D:-D:-D já vím, že je to vinou foťáku, ale rozesmálo mě to....určitě jsou ve skutečnosti krásné a velmi jedlé ;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: žemlový knedlík žemlové knedlíky žemlový knedlík recept petrželový knedlík bavorské žemlové knedlíky knedlik zemlovy petrzelove knedliky zemlový knedlíky zemlove knedliky recept knedlik žemlový karlovarský žemlový knedlík knedlíky žemlové žemlové knedlíčky zemlovi knedlik recept zemlovy knedlik recept na zemlove knedliky knedlíky ze žemlí knedlik ze žemlí domaci zemlovy knedlik