

Vídeňské žemlové knedlíky
Suroviny
- 300 g žemlí den starých
- asi 1/4 l mléka
- 40 g másla
- 2 vejce
- 80 g hrubé mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout.
Po té vmícháme mouku a sníh z bílků.
Těsto ve tvaru větších koulí vložíme do vroucí osolené vody.
Vaříme asi 10 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vídeňské žemlové knedlíky
-
Recept na skoro stejné mám po babičce. Dělám je a jsou super.
-
Knedlíky jsou mnohem lepší,když se před zalitím kostičky žemle do křupava osmaží na troše tuku. Viz Velká kuchařka Viléma Vrabce.
-
Dělala jsem skoro stejně, místo hrubé mouky je dětská krupička, nedávala jsem tuk a přidala petrželku. Knedlíky jsem vařila v páře zhruba 8 minut. Byly ale trochu menší. Dovolím si přidat foto
a dávám bodík, knedlíky jsou