

Rýžový nákyp z domácí pekárny
Suroviny
- 250 g propláchnuté rýže
- 0,8 l mléka
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 50 g másla
- cukr podle chuti
- ovoce
- rozinky
Postup přípravy receptu
Propláchnutou rýži nasypeme do pekárny, mírně osolíme, zalijeme mlékem a zapneme program džem.
Hlídáme, až je z toho kaše, podle potřeby podlijeme trochu mlékem.
Necháme vychladnout.
Pak oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si ušleháme sníh, pak vyšleháme žloutky s oběma cukry a máslem. Do vaječné směsi přidáme rýžovou kaši, ovoce, rozinky. Nakonec přidáme ušlehaný sníh. Vše dáme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C do zlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžový nákyp z domácí pekárny
-
http://www.toprecepty.cz/recept/10705-ryzovy-nakyp...Recept jsem upravila tím že jsem do pekárny přidala jeden vanilkový cukr a 3 lžičky krupicového cukru,vzniklou kaši jsem na talíři dětem polévala ovocnou kaší uvařenou zvlášť-moooc veliká ňamka jak říkali
-
Jdu to zkusit. Ale teď nevím jestli mám ten program nechat dojet do konce, nebo až z toho bude ta kaše vypnout a nechat vychladnout... No uvidíme...
-
dobrý nápad,tak se mi snad povede,snad bude chutnat,
-
POSÍLÁM BOD JEN PŘIDÁVÁM SKOŘICI.
-
Určitě kupte,doporučuji ! Já v ní dělám i marmeládu a všechno co je kynuté.
-
já ten nákup dělám přímo v tej pekárně
-
já si snad tu pekárnu budu muset koupit!sladkou ryži mám dost ráda