Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 40 971 kJ / 9 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,07 g |
Tuky | 710,39 g |
Vláknina | 58,30 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 830 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 710,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky.
Krok 2: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody ( spolu 5 lyžíc ).
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a do žĺtkovej hmoty postupne striedavo vmiešame múku a sneh.
Krok 4: Cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť.
Krok 5: Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 časti asi v pomere 60% : 40%, teda režeme niečo za polovicou.
Krok 6: Väčšiu časť rozrežeme priečne na 2 časti. Spodnú časť namažeme krémom ( trocha necháme na boky ), prikryjeme druhou časťou a dáme do chladu.
Krok 7: Vrch potrieme ríbezľovým lekvárom a z náplne vytvarujeme tvar knihy tak, že masu tvarujeme od stredu k okrajom ( v strede vyššie, k okrajom sa zvažuje ).
Krok 8: Tortu prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Krok 9: Krém :
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Zveřejněno 28. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort – kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A67j
Moje poznámka
Dort – kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A67j
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 29 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 5 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
dort jako kniha,
dort ve tvaru knihy,
dorty jako kniha,
dorty ve tvaru knihy,
dort-kniha,
dort kniha foto,
jak se peče dort kniha,
dort recept,
dorty-kniha,
kniha receptů,
kniha jako dort,
kniha na recepty,
krémové dorty ve tvaru knihy,
dortova kniha,
dortkniha,
jak se dela dort kniha,
jak upéct knihu,
dort bible,
dorty od mámy kniha,
recept na knihu
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krystal,
voda,
máslo,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rozinky,
ořechy mleté,
šťáva rybízová,
povidla rybízová,
povidla rybízová,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený,
olej
Komentáře (5)
Názov : Zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)