Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky - listy.
Krok 2: Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme... Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem. Dle chuti můžeme ob jeden list dát chilli koření.
Krok 3: Knihu pevně ovážeme režnou nití nebo potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, obložíme nahrubo krájenou cibulí, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dáme péct zhruba na 1 1/2 hodiny i více, podle velikosti.
Krok 4: Podle potřeby přidáváme horkou vodu, maso přeléváme výpekem a v polovině odkryjeme víko pekáče. Jde použít i alobal.
Krok 5: Upečenou knihu krájíme příčně.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 1. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqr
Moje poznámka
Bůčková kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqr
Nejnovější recepty
Rychlé máslové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s fetou a rukolou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička se špenátem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Husí játra na špeku s kedlubnou a žampiony (pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 9 hodinami
Švýcarské rybí filé
Přidáno před 9 hodinami
Chia pohár s kakaem, zakysanou smetanou, tvarohem a ovocem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky ze zakysané smetany
Neregistrovaný před 7 minutami
Kmíňák - kmínový chéb s jogurtem
novaCZECH před 11 minutami
Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami
Neregistrovaný před 20 minutami
Tvarůžková pomazánka z Brna
Neregistrovaný před 48 minutami
Pudingovo-smetanový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rybí filé s listovým špenátem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka z červené řepy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nebeské tvarohové řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřové maso v kedlubnách
Neregistrovaný před 1 hodinou
Mufiny z jablečného těsta
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak šmakuje moravskoslezsko recepty,
vaření s italem,
jak šmakuje moravskoslezsko,
jak chutná moravskoslezsko recepty,
recepty jak šmakuje moravskoslezsko,
jak šmakuje moravskoslezsko kuchařka,
jak chutná moravskoslezsko,
jak vaří moravskoslezsko,
recept na bučkovou roládu,
jak chutná moravskoslezsko kuchařka,
kuchařka jak šmakuje moravskoslezsko,
pečeme bůček,
vaříme s italem recepty,
jak péct bůček,
búčková polévka,
jak smakuje moravskoslezko,
jak šmakuje moravskoslezsko 2,
jak šmakuje moravskoslezsko,kniha,
bůčková dieta,
vaření s italem recepty
Suroviny:
bůček,
sůl,
koření chilli,
česnek,
cibule
Komentáře (7)