Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěží dortík bez pečení

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 6. 2010 10:17

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota2 312 kJ / 553 kcal
Bílkoviny9,34 g
Tuky33,60 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol108 mg
Sodík123 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy53,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ovoce muze byt i jine, ale nam nejvic chutnaji merunky pro svoji mirnou kyselost.

Neni potreba moc sladit, protoze cukrarske piskoty byvaji jiz na povrchu slazene.

Konzerva je ta mensi, ale pokud chcete dat ovoce vice, meze se nekladou. Povrch dortiku je mozne misto smesi stavy a kukuricne mouky polit rozpustenou zelatinou (ja ji nepouzivam, protoze neni vhodna pro vegetariany pokud neni z agaru).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

vybusna

23. 6. 2010 08:05

olga to napisala jasne a zrozumitelne a bohuzial pravdivo. zakusok poznam...v lete je absolutne uzasny,

JanaDorazinova

22. 6. 2010 18:35

Ode mne plus a bez řečí;-):yes:

Olga

22. 6. 2010 17:57

Lucasinko, souhlasím. Nikdo a nikde to není ideální. :-))Všude jsou + a -. Ale víte co je důležité? O problémech mluvit, chtít je řešit a nevyčítat někomu kdo na ně upozorní. Jenom tehdy půjde vývoj dopředu. A i z dobrých a výborných internetových stránek mohu být stránky ještě lepší.

Lucasinka

22. 6. 2010 17:32

Olgo, samozrejme chapu a rozumim vam v tom, ze lide neziskavaji znalosti z palcovani nebo bodu, ale z receptu a komentaru, ktere je doplnuji :-)) Ovsem domnivam se, ze nikde to neni idealni ;-) Ale kdybyste o necem vedela, dejte mi urcite vedet ;-):yes:

Olga

22. 6. 2010 17:30

Lucasinko, a recept je teď jasný všem.:yes: Opravila a doplnila jste ho na jedničku. Za snahu a ochotu si vás vážím a dávám vám palec nahoru,:yes: protože si ho zasloužíte a budu se těšit na další vaše recepty. Jenom doufám, že mnohé kuchařinky, kterých se právě tyhle komentáře týkali, se nad sebou aspoň trochu zamyslí. Moc tomu ale nevěřím. :-)) Kdybych se raději mýlila.:-S

Olga

22. 6. 2010 17:20

Lucasinko, prosím, neberte to osobně. Při psaní příspěvku jsem doopravdy proti vám nic neměla. Již jsem o tom psala. Tady nejde ani tak o body, jako o komentáře k daným receptům. Ten kdo jásá a palcuje, tak nech čte i obsah receptů a na případné
nejasnosti upozorní. A místo zvednutých palců a jásotů raději psát zkušenosti, vychytávky a různé nápady. :-)) Nápady a zkušenosti jsou k nezaplacení a člověk se učí celý život.

Lucasinka

22. 6. 2010 16:59

Olgo musim s vami souhlasim v tom, ze se obcas divim, jake veci tu maji desitky bodu, ale verte mi, ze body nejsou duvod, proc sem ja sve recepty davam. Neuvadela jsem tekutinu, protoze zalezi na kazdem, jak moc hustou nebo tekutou ji chce mit, i kdyz je mou chybou, ze jsem neuvedla gramaz konzervy. Toto ihned napravuji. :-))

Olga

22. 6. 2010 16:51

Lucasinka, můj komentář se netýká jenom vašeho receptu. Myslím, že je napsaný dost srozumitelně, aby každý pochopil, na jaké nedostatky poukazuji a jaké přání vyslovuji. O vašem receptu se v komentáři nezmiňuji. I když váš recept je taky trošičku neúplný. Množství tekutin je pro želatinu moc důležitý, proto by se mohlo stát, že méně zkušené kuchařinky místo radosti mohou zažít velikánské zklamání. Když, tak to množství napište i do receptu. Každý komentáře nečte. Lucasinka, k vašemu receptu jsem komentář napsala proto, že byl právě po ruce. Vím, že tyhle komentáře by se měly psát do diskuzí a ne pod recept. Proto se vám omlouvám. Pak mě k napsání komentáře inspiroval příspěvek Zdeňky. Můj příspěvek patřil zejména těm kuchařinkám, které zvedají palec a přitom recept pořádně ani nečtou. Mám pocit, že se zde palcuje ze zvyku, jenom tak, automaticky. Je zde hodně receptů, které mají samý palec a přitom oplacovaný recept je velice nejasný. Lidi co palcují to nevidí?

Anna Kocikova

22. 6. 2010 16:37

:yes:Líbí se mi a ukládám si:-)+:yes:

Ivana79

22. 6. 2010 16:27

Lucka,podľa mňa je recept v poriadku a že niekto napíše,že sa mu páči,aj keď ho ešte nevyskúšal,sa mi zdá tiež celkom normálne,nevidím na tom nič zlé.A autora to vždy poteší;-)Tieto stránky sú hlavne o varení,v tom s Olgou súhlasím,ale je to aj o zábave a ja som tu spoznala veľa milých ľudí:-K

Lucasinka

22. 6. 2010 16:20

Ja opravdu nechapu, co je na tomto receptu neuplneho? Pokud ma nekdo dotaz, rada ho zodpovim jakmile se k tomu dostanu. Ale v tuto chvili nemam ani paru, na co tu pani Olga poukazuje, takze bych prosila o vysvetleni zase ja ji. Dekuji predem

Olga

22. 6. 2010 16:09

Někdy občas chodím na jiný kuchařský web, který se liší od Topreceptů. I když převážná část receptů je bez fotek, ale za to komentáře se týkají daného receptu. Když je recept neúplný, nejasný, tak pisatele stránek okamžitě reagují. Pochvaly a hodnocení se převážně dávají až po vyzkoušení receptů. V komentářích se často objevují různé rady a vychytávky. Jenomže na tomto webu se začalo hodně jásat i když je recept neúplný. Toprecepty jsou bezvadné stránky, jenom bych více uvítala komentáře, které upozorní na mnohé nejasnosti, vychytávky a zkušenosti kuchařinek, které recept již vyzkoušely. Bylo by to pro tyto stránky velikým přínosem. Nadšené výkřiky, jásoty a posílání boďanů mi při vaření nepomohou. Ale taková vychytávka, že např. do strouhanky můžu přisypat sezamové semínko a řízek bude mít nejenom lepší chuť, ale i vůni…. Nebo, že mám lasaně podlít větším množstvím vody atd. atd. Konkrétní rady a různé nápady u receptů mají větší hodnotu než nějaký boďan a vykoulený smajlík, který jásá nad fotografií. Co z takového palce nahoře, když podle neúplného receptu se nedá uvařit. Podle teho je vidět, kdo body dává neuváženě. Jsou to pořád stejná jména.

michsamant

22. 6. 2010 16:02

:yes:

Lucasinka

22. 6. 2010 15:43

Konzerva mela 234 g, slila jsem z ni vsechnu vodu a pridala cca 1-2 PL vody...kdyz bude tekutiny mene, bude hmota hustejsi, kdyz mene, nebude tak husta, ale pouzit se da tak jako tak. Kdyz nechcete experimentovat, udelejte posledni vrstvu treba ze zelatiny (tu ja nepouzivam, ale napadum se meze nekladou)

zizala

22. 6. 2010 15:15

Zdeňka: což o to, mouky je jedna lžíce na jednu konzervu, ale pravda je, že ne všechny konzervy jsou stejné...:-/ Lucie to určitě ochotně doplní ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dorty bez peceni pečení je radost víkendové pečení s milou pečení dortů vaření a pečení s radostí vánoční cukroví recepty s fotkou recepty bez pečení pečení z meruněk recepty na pečení dortů pečeni dortů recepty recept na pečení dortů recept na pečení dorty facebook pečeni pečení je radost facebook vykendove peceni s milou smesi na peceni dortů rychly medovnik s kysanou smetanou vychytávky na pečení víkendové pečení - mila rady a vychytávky při pečení

Suroviny: piškoty cukrářské, meruňky, smetana kysaná, med, mouka kukuřičná

TopRecepty.cz

Svěží dortík bez pečení

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm76