Svěží dortík bez pečení

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy s ovocem, bublaniny 18 názorů

Suroviny

cukrářské piškoty
1 konzerva meruněk
300 ml kysané smetany
1 lžíce medu
1 lžíce kukuřičné mouky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty naskládáme do formy, pomažeme kysanou smetanou s medem a poklademe plátky meruněk. Pokračujeme opět piškoty, smetanou, meruňkama (posledni vrstva).

  2. Poté nalijeme šťávu z meruněk do kastrůlku, přidáme lžíci kukuřičné mouky (škrobové moučky), trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem a micháme, dokud směs nezhoustne.

  3. Poté touto směsí přelijeme dortík a dáme pořádně vychladit na cca 2-3 hodiny. Po této době jsou pištoty krásně měkké z tekutiny, které nasáknou.

Poznámka

Ovoce muze byt i jine, ale nam nejvic chutnaji merunky pro svoji mirnou kyselost.

Neni potreba moc sladit, protoze cukrarske piskoty byvaji jiz na povrchu slazene.

Konzerva je ta mensi, ale pokud chcete dat ovoce vice, meze se nekladou. Povrch dortiku je mozne misto smesi stavy a kukuricne mouky polit rozpustenou zelatinou (ja ji nepouzivam, protoze neni vhodna pro vegetariany pokud neni z agaru).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svěží dortík bez pečení

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    olga to napisala jasne a zrozumitelne a bohuzial pravdivo. zakusok poznam...v lete je absolutne uzasny,

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ode mne plus a bez řečí;-):yes:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Lucasinko, souhlasím. Nikdo a nikde to není ideální. :-))Všude jsou + a -. Ale víte co je důležité? O problémech mluvit, chtít je řešit a nevyčítat někomu kdo na ně upozorní. Jenom tehdy půjde vývoj dopředu. A i z dobrých a výborných internetových stránek mohu být stránky ještě lepší.

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Olgo, samozrejme chapu a rozumim vam v tom, ze lide neziskavaji znalosti z palcovani nebo bodu, ale z receptu a komentaru, ktere je doplnuji :-)) Ovsem domnivam se, ze nikde to neni idealni ;-) Ale kdybyste o necem vedela, dejte mi urcite vedet ;-):yes:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Lucasinko, a recept je teď jasný všem.:yes: Opravila a doplnila jste ho na jedničku. Za snahu a ochotu si vás vážím a dávám vám palec nahoru,:yes: protože si ho zasloužíte a budu se těšit na další vaše recepty. Jenom doufám, že mnohé kuchařinky, kterých se právě tyhle komentáře týkali, se nad sebou aspoň trochu zamyslí. Moc tomu ale nevěřím. :-)) Kdybych se raději mýlila.:-S

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Lucasinko, prosím, neberte to osobně. Při psaní příspěvku jsem doopravdy proti vám nic neměla. Již jsem o tom psala. Tady nejde ani tak o body, jako o komentáře k daným receptům. Ten kdo jásá a palcuje, tak nech čte i obsah receptů a na případné
    nejasnosti upozorní. A místo zvednutých palců a jásotů raději psát zkušenosti, vychytávky a různé nápady. :-)) Nápady a zkušenosti jsou k nezaplacení a člověk se učí celý život.

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Olgo musim s vami souhlasim v tom, ze se obcas divim, jake veci tu maji desitky bodu, ale verte mi, ze body nejsou duvod, proc sem ja sve recepty davam. Neuvadela jsem tekutinu, protoze zalezi na kazdem, jak moc hustou nebo tekutou ji chce mit, i kdyz je mou chybou, ze jsem neuvedla gramaz konzervy. Toto ihned napravuji. :-))

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Lucasinka, můj komentář se netýká jenom vašeho receptu. Myslím, že je napsaný dost srozumitelně, aby každý pochopil, na jaké nedostatky poukazuji a jaké přání vyslovuji. O vašem receptu se v komentáři nezmiňuji. I když váš recept je taky trošičku neúplný. Množství tekutin je pro želatinu moc důležitý, proto by se mohlo stát, že méně zkušené kuchařinky místo radosti mohou zažít velikánské zklamání. Když, tak to množství napište i do receptu. Každý komentáře nečte. Lucasinka, k vašemu receptu jsem komentář napsala proto, že byl právě po ruce. Vím, že tyhle komentáře by se měly psát do diskuzí a ne pod recept. Proto se vám omlouvám. Pak mě k napsání komentáře inspiroval příspěvek Zdeňky. Můj příspěvek patřil zejména těm kuchařinkám, které zvedají palec a přitom recept pořádně ani nečtou. Mám pocit, že se zde palcuje ze zvyku, jenom tak, automaticky. Je zde hodně receptů, které mají samý palec a přitom oplacovaný recept je velice nejasný. Lidi co palcují to nevidí?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :yes:Líbí se mi a ukládám si:-)+:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Lucka,podľa mňa je recept v poriadku a že niekto napíše,že sa mu páči,aj keď ho ešte nevyskúšal,sa mi zdá tiež celkom normálne,nevidím na tom nič zlé.A autora to vždy poteší;-)Tieto stránky sú hlavne o varení,v tom s Olgou súhlasím,ale je to aj o zábave a ja som tu spoznala veľa milých ľudí:-K

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Ja opravdu nechapu, co je na tomto receptu neuplneho? Pokud ma nekdo dotaz, rada ho zodpovim jakmile se k tomu dostanu. Ale v tuto chvili nemam ani paru, na co tu pani Olga poukazuje, takze bych prosila o vysvetleni zase ja ji. Dekuji predem

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Někdy občas chodím na jiný kuchařský web, který se liší od Topreceptů. I když převážná část receptů je bez fotek, ale za to komentáře se týkají daného receptu. Když je recept neúplný, nejasný, tak pisatele stránek okamžitě reagují. Pochvaly a hodnocení se převážně dávají až po vyzkoušení receptů. V komentářích se často objevují různé rady a vychytávky. Jenomže na tomto webu se začalo hodně jásat i když je recept neúplný. Toprecepty jsou bezvadné stránky, jenom bych více uvítala komentáře, které upozorní na mnohé nejasnosti, vychytávky a zkušenosti kuchařinek, které recept již vyzkoušely. Bylo by to pro tyto stránky velikým přínosem. Nadšené výkřiky, jásoty a posílání boďanů mi při vaření nepomohou. Ale taková vychytávka, že např. do strouhanky můžu přisypat sezamové semínko a řízek bude mít nejenom lepší chuť, ale i vůni…. Nebo, že mám lasaně podlít větším množstvím vody atd. atd. Konkrétní rady a různé nápady u receptů mají větší hodnotu než nějaký boďan a vykoulený smajlík, který jásá nad fotografií. Co z takového palce nahoře, když podle neúplného receptu se nedá uvařit. Podle teho je vidět, kdo body dává neuváženě. Jsou to pořád stejná jména.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Konzerva mela 234 g, slila jsem z ni vsechnu vodu a pridala cca 1-2 PL vody...kdyz bude tekutiny mene, bude hmota hustejsi, kdyz mene, nebude tak husta, ale pouzit se da tak jako tak. Kdyz nechcete experimentovat, udelejte posledni vrstvu treba ze zelatiny (tu ja nepouzivam, ale napadum se meze nekladou)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zdeňka: což o to, mouky je jedna lžíce na jednu konzervu, ale pravda je, že ne všechny konzervy jsou stejné...:-/ Lucie to určitě ochotně doplní ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: dorty bez peceni pečení je radost víkendové pečení s milou pečení dortů vaření a pečení s radostí vánoční cukroví recepty s fotkou recepty bez pečení pečení z meruněk recepty na pečení dortů pečeni dortů recepty recept na pečení dortů recept na pečení dorty facebook pečeni pečení je radost facebook vykendove peceni s milou smesi na peceni dortů rychly medovnik s kysanou smetanou vychytávky na pečení víkendové pečení - mila rady a vychytávky při pečení