Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 579 kJ / 3 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,90 g |
Tuky | 191,49 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Moje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 5 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 8 minutami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 1 hodinou
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 1 hodinou
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 3 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 3 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 4 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Niks22 před 5 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
janickajan před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na oriskovou babovku,
bábovka recept,
babovka,
doba pečení bábovky,
recept na babovku,
babovka hrnečková,
hrnickova orechova babovka,
babovka doba peceni,
mafiny hrnkové,
oriskovababovka,
ořechová bábovka hrníčková,
ořížková bábovka,
oříšková bábovka s čokoládou,
ořechová babovka hrnková,
hrnková ořechová bábovka,
recept na oříškovou bábovka,
peceme babovku,
recepty na oříškovou bábovku,
výborná bábovka hrníčková,
oriskovy moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (21)
- teplota/doba pečení udaná v receptu naprosto nedostačující (nebo se mi asi zrovna rozbila trouba)-bábovka byla na povrchu skoro skoro bílá -180 a 45 min. by bylo asi lepší (a to vždy musím dávat teplotu spíše nižší než udávají v receptech, protože mi troba peče dobře)no ale dopekla jsem jí nakonec nějak
- takže bohužel celkově: