Žloutkové řezy I.
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 23 647 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,61 g |
Tuky | 375,40 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 525,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od mamky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 11. 2012 13:35
...dělám podobně...ale to vrchní listové těsto už skládám rozkrájené na krém...líp se to potom řeže...
14. 4. 2012 13:44
5. 11. 2010 14:35
5. 11. 2010 13:11
Burdo - vynikající krém. Pro Lucku - škrobovou moučku, ale i pudink vařím nejméně 2 minuty - potom již není škrob cítit - zkus to.
1. 11. 2010 21:46
Lucie: musela jsi udělat nějakou chybu, jinak nevím nedala jsi tam toho škrobu víc? já už tento recept dělala podruhé a opět se to povedlo.
1. 11. 2010 12:57
vše podle postupu a krém je hrozně cítit škrobem a moc másla
31. 10. 2010 10:41
Sodovka: Na fotce je to vysoké,protože to je z dvojité dávky,ale jinak se to má opravdu dělat z tohoto množství. Já jsem to prvně zkoušela z dvojité dávky a není moc dobré,protože krému je tam moc. Opravdu to dělejte z této dávky, protože ta dvojitá je moc!
29. 10. 2010 22:30
sodovka souhlasím ,kuchař moc velký nejsem ,ale tohle mě příjde divný,to množství atd
29. 10. 2010 22:26
Řezy na fotce vypadají nádherně. Chci se zeptat jestli krém je dělaný opravdu ze 1/4 l mléka a 250 g másla? Zdá se mi, že z tohoto množství, by tak vysoký krém nemohl být. Burda, recepty, které jsou uvedené pod tvým receptem jako recepty podobné, dělají krém z 1 l mléka. A přitom krém na jejich fotce je oproti tvému velice nízký a je dělaný z většího množství mléka (aspoň podle uvedených surovin v receptu. Fotka je krásná, žloutkové řezy mám ráda , ale fotka neodpovídá množství ingrediencí, které uvádíš v receptu.
29. 10. 2010 21:12
Děkuji všem zdenicka00: Mě se to těsto při pečení nafouklo, tak když jsem dávala to druhé na ten krém, dávala jsem ho opačnou stranou, aby to bylo ze shora rovné - pokud myslíš toto
29. 10. 2010 20:36
Zajímalo by mě,jak docílit,aby těsto bylo po upečení tak krásně rovné? To se mi nikdy nepodaří.
29. 10. 2010 12:09
Právě jsem dodělala jiné, ale tyhle jsou velmi lákavé + bod.
29. 10. 2010 11:15
vypadají lákavě, recept ukládám a posílám bodíka
29. 10. 2010 10:56
+2
29. 10. 2010 10:44
vypadá to úžasně, ale asi si na to netroufnu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 11 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 11 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 11 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Občas nám při vaření nebo pečení zůstane přebytečný žloutek. Zpracujeme ho do těst a oceníme v domácí kosmetice
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
Sladké velikonoční pečení. Drobné cukroví s jarním motivem k Velikonocům rozhodně patří
Další recepty
Tématické fráze: žloutkové řezy žloutkové řezy z listového těsta žloutkové řezy pro začátečníky recept na žloutkové řezy žloutkové řezy video žloutkove řezy video recepty žloutkové řezy recept krém do žloutkových řezů žloutkový řez krém na žloutkové řezy žloutkovy řezy pravé žloutkové řezy zloutkove rezi krem ze zloutku zloudkove rezy recepty žloutkové řezy žloutkové kostky žloutkový řezy z lístového těsta ten cz zloutkove rezy žloutkové řezy krém
Suroviny: těsto listové, solamyl, mléko, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, šťáva citronová
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
16 názorů