

Makovník II.
Suroviny
- 25,5 dkg polohrubé mouky
- 25,5 dkg mletého máku
- 25,5 dkg moučkového cukru
- 7,5 dkg rozehřátého tuku
- 2 vejce
- 1,5 prášku do pečiva
- 1,5 vanilkového cukru
- trochu citronové kůry (nebo šťávu z citronu)
- 3 dl mléka
- Poleva:
- cukr moučka
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Těsto: Vše smícháme,nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme 180°C, cca 15-20 minut.
Po upečení uděláme polevu, smícháme cukr s citronovou šťávou, každý dá cukru podle chuti a mělo by to být dost husté.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makovník II.
-
Moc dík, já jsem až teď zjistila, že jsem špatně četla.
Jinak moc dobrá buchta -
Tanapa: 7,5 dkg je 75 g
-
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je správně to množství tuku.
Opravdu se tam dává 750g tuku?
Děkuji Táňa -
Tento recept využívám již 2 roky a je NEJLEPŠÍ a nejjednodušší, který jsem kdy měl.
Ještě jsem tento recept povýšil tak, že mezi 2 vrstvy těsta naleju 1l vanilkového pudinku.
Samotné těsto pro tento účel "vystužím" 4-5 vejci, místo 2. (aby těsto vytvořilo pevnější strukturu, pokud dělám s pudinkem)
Díky -
Po 20 minutách pečení při 180°C bylo těsto stále tekuté, pouze se na povrchu vytvořila tenká kůrčička. Takže zkusím alespoň
-
dělávám, ale přidávám sádlo
-
Jdu na něj, už se těším :)
-
Zaujala mne krásná fotka makovníku, dnes peču
Nemám vejce, tak zkusim bez vajec a přidala jsem dvě lžíce rumu
-
Isahu: fotky jsou nádherné, rozhodně je nemaž
a děkuju!
-
Recept znám, makovník je opravdu moc dobrý
Isahu krásná fotka -
Ivano, dnes jsem udělala tvůj makovec, je velmi dobrý
přidávám bod a fotky
, pokud budeš mít své, klidně je smažu