

Smetanové brambory podle Péti
Suroviny 4 porce
- 1 kg brambor
- 100 g anglické slaniny
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 250 ml smetany ke šlehání
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Den předem uvaříme brambory ve slupce do poloměkka.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu a pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenké nudličky.
Ve velké pánvi rozpálíme trochu oleje, opečeme na něm slaninu a následně přidáme pórek a mrkev. Chvilku opékáme, přidáme brambory a vše prohřejeme. Do horké směsi přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme a dobře, ale opatrně promícháme.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanové brambory podle Péti
-
poměrně jednoduché a přitom luxusní
-
To není špatné
-
Takhle vypadám při čtení. Bod už je tam.
Mám poznámku. Když dám brambory do pánve horké, nemusí se už ohřívat a tím pádem se na nich udělá opečená kůrčička. A tak my to rádi. Když jsou den předem uvařené, přihřeju je v mikrovlnce. Takže bych to udělal obráceně - slaninu, brambory a pak teprv to ostatní. -
Aj ja,vyzerá to dobre a chuť musí byť
-
hmmm mňam toto musím někdy udělat