Hlívu nakrájíme a promícháme s ochuceným olejem. Brambory omyjeme a okořeníme. Nejdříve pečeme brambory, po 10 minutách přidáme houby a dopečeme společně. Podáváme se zeleninou nebo dresinkem.
Salát tvoří uvařené a vychladlé brambory, konzervovaný tuňák, vařená vejce, olivy, cibule a rajčata. Vše je nakrájené a zalité dresinkem z majonézy, kaparů, hořčice a ochucené citronovou šťávou, solí a pepřem.
Nastrouhanou mrkev a kedlubnu orestujeme na másle, okořeníme, posypeme moukou a osmahneme společně. Zalijeme vodou, rozmícháme, uvedeme k varu, přidáme nakrájené brambory a uvaříme doměkka.
Omyté brambory se slupkou nakrájíme na klínky, promícháme s olejem i nasekanými bylinkami a upečeme doměkka. Solíme až hotové a na talíři doplníme tvarohem, který jsme ochutili česnekem, solí a bylinkami.
Křídla naložíme do připravené marinády, po odležení upečeme. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme v horké vodě. Pak je pomocí vidliček rozpůlíme a doplníme dipem z hermelínu, majonézy, bylinek a zeleniny.
Brambory nakrájené na plátky opečeme na másle, přidáme nasekanou petrželku, zalijeme tekutou šlehačkou a podusíme doměkka. Tento jednoduchý pokrm můžeme podávat jako přílohu k minutkám, ale i jako hlavní chod třeba s mlékem.
Omyté brambory uvaříme téměř doměkka. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a na této směsi opékáme scezené a rozpůlené brambory, až začnou chytat barvu. Ochutíme bylinkami a mletou paprikou. Na talíři doplníme vařeným vejcem, nakrájeným hermelínem a strouhaným tvrdým sýrem.
Nové brambory jsou v létě vítaným zdrojem vitamínu C a výborné chuti. Jejich výhodou je, že jsou rychle a jednoduše připravené a můžeme z nich vařit a péctjednoduché obědy i večeře.
Komentáře